29
stu
Zagreb
Peti Kupe

Locco Motion Session 2

Zagreb | Peti Kupe

29. 11. 2022 | 20:00

Locco Motion Session 2

316964377_194851856384007_1902715596066120162_n

share

Mirsad Dalipi – bubnjevi
Goran Delač – bas gitara
Pavle Jovanović – gitara
Vojkan Jocić – saksofon
Luka Čapeta – gitara
Nakon prvog super uspješnog izdanja, donosimo još jednu live poslasticu. I drugi Locco Motion Session obilježit će poznati motori naše glazbene scene, ekipa bez koje je nemoguće zamisliti neki značajniji festival ili koncert u Hrvatskoj.
Jedan od trenutno najhvaljenijih i ujedno najtraženijih bubnjara u Hrvatskoj je Mirsad Dalipi, koji je nakon preseljenja s Kosova u Zagreb brzo došao na glas kao glazbenik spreman nastupati s raznim izvođačima, bez obzira na glazbeni žanr.
Teško je i nabrojati sve domaće sastave i formacije s kojima je nastupao bas gitarist Goran Delač, kako na estradnoj, tako i na jazz sceni. Ovaj dobitnik brojnih nagrada poput Porina i Statusa, surađivao je i s mnogim uglednim stranim glazbenicima kao što su Gloria Gaynor, Jimmy Rip i Saskia Laroo.
S najboljim hrvatskim jazz glazbenicima surađivao je i gitarist Pavle Jovanović. Osim jazz izričaja, razvija senzibilitet za improviziranu, modernu klasičnu i filmsku glazbu te glazbu koja se izvodi po grafičkim partiturama.
Vojkan Jocić jedan je od naših najboljih saksofonista te također dobitnik nagrada kao što su Status i Porin. Svira u nekoliko jazz ansambla od kojih treba istaknuti Chui, Bg Band HRT-a i Zvjezdan Ružić Sextet.
Luka Čapeta mladi je i već zapaženi gitarist, vrlo aktivan na ‘live improvising’ sceni. Član je ili surađuje s brojnim bendovima, a povremeno svira s Edo Majkom, Mimika orkestrom i mnogim drugima.

Sljedeći događaj