25
svi
Zagreb
Košarkaški centar Dražen Petrović (Cibona)

Lord of the Dance

Zagreb | Košarkaški centar Dražen Petrović (Cibona)

25. 05. 2023 | 20:00

Lord of the Dance

218025362_4809267799100046_1317909805800636949_n

share

Najveća irska plesna senzacija, “Lord Of The Dance”, ponovno će zagospodariti hrvatskim plesnim podijem. Ovi majstori pokreta u zagrebačku Arenu stižu 25.svibnja povodom 25 godina djelovanja u sklopu turneje 2022/2023 na kojoj će prezentirati potpuno novu i zapanjujuću koreografiju.

Od svoje premijere, prije 25 godina, Lord of the dance Michaela Flatleya postao je najuspješnija plesna turneja u svijetu zabave. Posjetili su više od 1000 mjesta diljem svijeta, pogledalo ih je više od 60 milijuna ljudi u 60 različitih zemalja i na svim kontinentima što ih čini najpopularnijom plesnom produkcijom na svijetu.

Zadivljuju publiku svojom jedinstvenom kombinacijom energičnog irskog plesa, originalne glazbe, pripovjedanja i senzualnosti. Omiljena predstava irskog plesa nadilazi kulturu i jezik, obraća se svima , prelazi granice dobi i spola i upravo je to tajna uspjeha ove nevjerojatne plesne senzacije. Bezvremenska privlačnost učinila je Lord of the Dance jednom od modernih svjetskih čuda, živućom legendom.

Putovanje Lord of the Dance započelo je snom Michaela Flatleya da stvori najveći irski plesni show na svijetu. Iskovan iz njegove ambicije i izvedbe koja je privukla pozornost svijeta na Euroviziji 1994., Lord of the Dance vrhunac je Flatleyevog uvjerenja “ Ništa nije nemoguće. Slijedi svoje snove”.

Lord of the Dance dobio je niz priznanja i oborio kazališne rekorde diljem svijeta. Ova atrakcija donijela je irski ples na svjetsku pozornicu te je katapultirao umjetnost irskog plesa na višu razinu. Dobio je svjetsko priznanje bez presedana i zaronio ravno u srca i umove milijuna diljem svijeta.

Lord of the dance neprekidno ruši sve rekorde u prodaji ulaznica širom svijeta, ostavljajući publiku bez daha, željnu još malo čarolije. Ovi savršeno istrenirani plesači i rekorderi u brzini stepanja, na ovoj turneji donose novu, nikada viđenu koreografiju.

Ova turneja, povodom 25 godina postojanja, kreirana je na produkcijski najvišoj mogućoj razini. Obožavatelji mogu očekivati novu postavu, nove kostime i koreografiju uz vrhunsku tehnologiju, specijalne efekte i izvanredni light show. U spektaklu će nastupiti 40 naistaknutijih mladih svjetskih izvođača u režijinMichaela Flatleya te uz novu glazbu Gerarda Fahyja.

Ova najnovija iteracija koja slavi 25 godina, opisana u Los Angeles Timesu kao “Ekstravagantni show” upriličiti će čak 150.000 stepa dok odvodi publiku u mistično vrijeme i mjesto, u nevjerojatno precizan pokret, zaustavljajući dah publike na svakom koraku.

Michael Flatley komentira: “Tako sam uzbuđen što vraćam originalan Lord of the Dance u europske Arene. Osjećam da je ovo najvažnija turneja u našoj 25-godišnjoj povijesti! Povratak umjetnosti je tako nevjerovatno važan. Nadam se da će turneja pomoći obnovi duha i vratiti osmijeh na svačija lica. “

Sljedeći događaj

25
svi
Zagreb
Tvornica kulture
Barcelona Gipsy balKan Orchestra