28
sij
Zagreb
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana

Lords of the Sound: Music of Hans Zimmer

Zagreb | Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana

28. 01. 2023 | 19:30

Lords of the Sound: Music of Hans Zimmer

53dc20cef6f32d9b1879427c18b24501

share

Međunarodni koncertni spektakl! Ukrajinski orkestar Lords of the Sound prvi put stiže u Hrvatsku gdje će izvesti svima omiljene filmske teme na koncertu The music of Hans Zimmer.
Publiku očekuju nezaboravni hitovi iz filmova Dina, Spiderman 2, Dark Knight, Interstellar, Gravitacija, Sherlock Holmes, Anđeli i demoni, Da Vincijev kod, Pearl Harbor, Gladijator, Nemoguća misija, Početak, Pirati s Kariba, Spirit, Wonderwoman, Madagaskar.
Zapanjujuć uspjeh koncerata orkestra iz Ukrajine, Lords of the Sound, u kombinaciji s najboljim skladbama Hansa Zimmera nudi publici nezaboravno iskustvo, atmosferu prave bajke ispunjene ljepotom simfonijskog zvuka omiljenih skladbi, energiju rock-benda, živopisne vizualne efekte, moćne vokalne dionice solista i zbora, pozitivnu energiju i snagu cijelog orkestra. Solisti su Margarita Meleshko i Yaroslav Radionenko, a dirigent je Shahrokh Fatah Aiminzadeh.
Hans Zimmer je njemački filmski skladatelj koji je svoju popularnost stekao nakon objavljivanja kultnog filma Kišni čovjek. ”Pišući glazbu za Kišnog čovjeka, stalno sam razmišljao: Nemoj utopiti junake. Nemoj ulaziti u prvi plan. Raymond, glavni lik, zapravo ne razumije gdje se nalazi. On svijet vidi drugačije od nas… Zašto ne stvoriti ”svjetsku glazbu” za svijet koji postoji samo u njegovoj glavi?” prisjeća se Hans. Ovo je djelo bio pravi proboj u njegovoj karijeri i Zimmer je nominiran za nagradu Oscar. Najbolji hollywoodski redatelji postrojili su se u želji da rade s njim, a Hans se posvetio radu u potpunosti, često smišljajući glazbu za dva do tri filma istovremeno.
Njegova je glazba toliko dirnula studio Disney da su od Zimmera naručili skladbu za crtić Kralj lavova. Tematska pjesma crtića donijela je skladatelju tri najprestižnije nagrade – Oscara, Zlatni globus i nagradu Grammy. Potom je Zimmer nastavio osvajati brojne nagrade i postao uistinu najbolji od najboljih u Hollywoodu, a dodjele nagrada na kojima Zimmer nije nominiran prava su rijetkost.

Sljedeći događaj

28
sij
Zagreb
Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu
Spartak – baletna koprodukcija HNK Zagreb i HNK Rijeka