13
sij
Zagreb
Tvornica kulture

Lutke na Koncu

Zagreb | Tvornica kulture

13. 01. 2023 | 00:00

Lutke na Koncu

share

U petak, 13. siječnja 2023. godine u Tvornici kulture nastupa beogradski bend Lutke na koncu. S misijom da pjesme kultnih KUD Idijota i dalje održe na životu, Lutke na koncu interpretiraju punk himne i zajedno s publikom prisjećaju se monumentalnih trenutaka koji su zauvijek obilježili našu glazbenu scenu.

Lutke na koncu nastale su iz poštovanja, nostalgije i najvećeg divljenja prema kultnom pulskom bendu koji je utjecao na razvoj naše punk scene i (sup)kulture. Osim publike i kritike koje su prepoznale njihov rad, bend je svoj status afirmirao i nastupima na promocijama knjige ”Moj život s Idi(j)otima”, autobiografije Nenada Marjanovića, poznatijeg kao dr. Fric, basista KUD Idijota. Iza sebe bilježe stotinjak uspješnih nastupa po čitavoj regiji, od Zagreba, Pule, Rijeke, Splita, preko Novog Sada, Niša, Nikšića do Sarajeva. Nakon nastupa na festivalu Brijačnica, Lutke na koncu vraćaju se u Tvornicu kulture kako bi sa zagrebačkom publikom i najvećim obožavateljima ponovno odali počast značajnom i nikad prežaljenom bendu.
Želja im je publiku podsjetiti na velike i nezaboravne pjesme KUD Idijota. Uz ”Ja Sjećam Se”, ”Kad Sunce Opet Zađe”, ”Mi Smo Ovdje Samo Zbog Para” i ”Glupost Je Neuništiva”, posebno će se osvrnuti na stare stvari kao što su ”Maja”, ”Vesna”, ”Neću Da Radim Za Dolare”, ”Bella Ciao”, ”Bandiera Rossa” i ”Darwill”.

S ciljem prisjećanja i odavanja počasti ikonama punk scene, usvirani će bend sastavljen od iskusnih glazbenika u emotivnoj atmosferi zagrebačku publiku provesti kroz diskografiju KUD Idijota, a osim velikih klasika, odsvirat će i neke skrivene punk dragulje kojih ćete se rado sjetiti.
Ulaznice kreću u pretprodaju po cijeni od 75 kuna. Na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 90 kuna. Pronaći se mogu u Tvornici kulture, na svim Entrio prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr.

 

Sljedeći događaj

13
sij
Zagreb
KSET
Etceteral