30 - 19
tra
Zagreb
Zagrebačko kazalište mladih – Dvorana Istra

MAGELLI - MR.LEE & IVANESKY

Zagreb | Zagrebačko kazalište mladih – Dvorana Istra

30 - 19.04.2022

MAGELLI - MR.LEE & IVANESKY

share

Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle, kreativni glazbeni art dvojac poznatiji kao Mr.Lee & IvaneSky pripremaju koncert i promociju izdanja ‘Magelli’ u Zagrebačkom kazalištu mladih u subotu, 30.4., a upravo u čast Paola Magellija, jednog od najcijenjenijih redatelja ovih prostora s kojim surađuju već više od desetljeća.

Najavljeni koncert bit će, kažu, poseban upravo zato jer je u ZKM-u nastala i njihova zajednička vrlo uspješna predstava ‘Ja sam ona koja nisam’, čije je istoimeno glazbeno izdanje u potpisu Ivanke Mazurkijević i Damira Martinovića ove godine osvojilo i nominaciju za Porin u kategoriji najboljeg alternativnog albuma.

‘’U subotu, 30.4. u prijateljskom ZKM-u pripremamo koncert i promociju izdanja ‘Magelli’ koje će se biti objavljeno na vinilu i CD-u. Magelli ploča je poklon glazbe redatelju, na kojoj nalazimo sve naše posljednje vrijedne glazbene uratke. Najbolje pjesme po našem izboru od nas svima vama i njemu, oblikovane u pjesme koje možete slušati na radiju ili bilo kako izvan kazališta. Postale su vrhunske pjesme. To je poklon našem kreativnom životu, a ovo je poklon njemu i ljudima koji nas prate.’’ – poručila je Ivanka Mazurkijević uoči prvog koncerta kojeg će kao Mr.Lee & IvaneSky održati u ZKM-u.

Na koncertu će im se pridružiti glazbeni i kazališni gosti – među izvođačima naći će se Zoran Prodanović Prlja u izvedbi ‘Tvoje su priče Eiffelov toranj’, stižu glumice Lucija Šerbedžija i Katarina Bistrović Darvaš, a orkestrom će ravnati dirigent Frano Đurović. Uz glazbene goste, pridružit će im se tekstopisac i gitarist Mate Matišić i njegov sin Šimun Matišić, vrhunski vibrafonist.

‘’Nadamo se nevjerojatnoj energiji u kojoj možemo proslaviti naše posljednje albume koji su izašlu u tišini i predstaviti vam glazbu koja je nastala u i izvan kazališta. Ploča će izgledati fantastično jer su za fotografije i dizajn zaslužni naši suradnici art direktor Saša Hess i Andrea Matić. Vidimo se 30.4. u ZKM-u, ulaznice možete kupiti u sustavu Eventima!’’ – govori Ivanka.
Mr.Lee & IvaneSky uvršteni su u prestižnu lmpalinu listu 100 izvođača, novog programa ‘’100 artists to watch’’ pokrenutog u suradnji s Youtubeom, koja u središte pozornosti stavlja ključne nezavisne umjetnike diljem Europe, a njihovo se ime našlo među našim regionalnim predstavnicima koji su obilježili prošlu godinu, a na koje treba obratiti pažnju.
Ulaznice za koncert dostupne su u sustavu Eventim i prodajnim mjestima Eventima po cijeni od 120 kuna.

Sljedeći događaj

02
svi
Zagreb
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana
Lisinski subotom: Orkestar mladih Gustav Mahler / Myung-Whun Chung, dirigent