25
kol
Split
Hrvatski dom Split

MAGfestival: Gudački kvartet Adastra

Split | Hrvatski dom Split

25. 08. 2022 | 19:00

MAGfestival: Gudački kvartet Adastra

Le Quatuor Adastra

share

13. MAGfestival, međunarodni festival komorne glazbe otvara Gudački kvartet Adastra koji je osnovan 2013. godine u Strasbourgu.

Nastupaju 25. kolovoza u Hrvatskom domu Split s početkom u 19:00 sati, a splitskoj publici će se prvi put predstaviti s atraktivnom programom Around the Americas..

Koncert će započeti skladbom Antonína Dvořák koji je svoj 12. kvartet u F-duru naslovio Američki, a nastavit će se glasovitim Adagiom za gudače Samuela Barbera te Gudačkim kvartetom Philippa Glassa. Put Amerikom završit će na samom jugu i to izabranim skladbama Astora Piazzolle.

Ulaznice za 13. MAGfestival mogu se kupiti online preko sustava Adriaticket: https://shop.adriaticket.com/event-details/1816/13-magfestival i na prodajnim mjestima Tisak Media Split (Vukovarska 207 Split) i Dancing Bear (Dioklecijanova 6 Split).

Ulaznice će se moći kupiti i u Hrvatskom domu sat vremena prije početka koncerta.

Organizator 13. MAGfestivala je Udruga MAG, a suorganizator je Javna ustanova u kulturi Hrvatski dom Split. Festival se održava pod pokroviteljstvom Grada Splita, Splitsko-dalmatinske županije, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Turističke zajednica Grada Splita.

Sljedeći događaj

25 - 27
kol
Punat
Medane Beach
Beat na moru