19
pro
Zagreb
Klub Močvara

Maja Posavec i band: POMA “Leaving a lover”

Zagreb | Klub Močvara

19. 12. 2023 | 20:00

Maja Posavec i band: POMA “Leaving a lover”

Maja Posavec i band: POMA “Leaving a lover”

share

Kazalište u Močvari & Začarana Močvara: POMA “Leaving a lover”

Leaving a lover je novi projekt Maje Posavec i njenih suradnika u kojem autorica povezuje transformacije junakinja iz bajki s pjesmama o kraju ljubavnih odnosa. Uz sedam novih pjesmama isprepleću se motivi iz bajki sa suvremenim događajma. Ispovijedna forma izvedbe naslanja se na tradiciju usmenog prenošenja bajki, no u ovom slučaju ne prenosi se određena bajka već se oslanja na zapise mnogih arhetipskih priča u nama. Interpretirajući naše herojske pothvate, vraćamo se na iscjeljujuće odlike bajki i njihovu jedinstvenu i nezamjenjivu ulogu u životnim situacijama koje od nas traže da preuzmemo na sebe kostim junaka ili junakinje. Ova predstava je možda put junakinje, no bez priče u kojoj bi junakinja dočekala sretan kraj. Kroz glazbu ona putuje u centar svojih osjećaja, za koje u bajkama nije bilo vremena ni mjesta.

Kroz svoj autorski alias POMA – Maja Posavec objedinjuje svoju glazbenu i kazališnu praksu, stvarajući projekte neopterećene prijašnjim autorskim radom, bilo kao glumica ili glazbenica.

Nakon dugogodišnjeg rada u instutucinalnom kazalištu kao i djelovanja na glazbenoj sceni s kontinuiranim rasporedom premijera, pjesama, albuma i spotova, remećenje tog ustaljenog reda aktivnosti čini se destruktivnim, ali i jednako tako i nužnim. Poma Oma Ma je bila prva takva predstava u nastajanju koju je Maja osmislila i izvela sa gitaristom Ivanom Kapecom. Predstava se bavi ženskom komunikacijom kroz povijest, a povezuje generacije žena iz njene okoline i njihove životne trenutke uhvaćene u nekoj napisanoj ili izgovorenoj poruci.

Uz Maju Leaving a lover sviraju: Ivan Kapec – bariton gitara, Hrvoje Galler – klavir, Jurica Štelma – kontrabas i Borko Rupena – bubanj.

Ovaj materijal će se naći i na istoimenom albumu koji će izaći tijekom 2024. godine.

Leaving a lover je dio Majinog umjetničkog istraživanja započetog na Master programu na institutu Catalyst u Berlinu.

Upad u pretprodaji: 12 €/90,41 kn
Upad na dan događanja na blagajni kluba: 15 €/113,02 kn

Više o programu KUM – Kazalište u Močvari saznaj ovdje.
Više o programu Začarana Močvara saznaj ovdje.

Sljedeći događaj

19
pro
Zagreb
Klub kazališta Komedija (ex Kontesa)
Stela Rade – Promocija EP-a “Korak po korak” – OTKAZANO