19 - 21
kol
Makarska
Spomenik revolucije

Makarska Jazz Festival

Makarska | Spomenik revolucije

19 - 21.08.2022

Makarska Jazz Festival

IMG-20220727-WA0002

share

U sklopu ovogodišnjeg Makarska Jazz Festivala, koji se održava od 19. do 21. kolovoza, makarsku publiku očekuje svjetska glazbena atrakcija: u Makarsku dolazi Richard Bona, dobitnik 6 nagrada Grammy i jedan je od najistaknutijih međunarodnih bas gitarista, skladatelja i multiinstrumentalista. Surađivao je, nastupao, snimao i stvarao umjetničke glazbene forme sa najvećim imenima kao što su Herbie Hancock, Harry Belafonte, Steps Ahead, Quincy Jones, Chick Corea, Buena Vista Social Club, Cesária Évora, Sting, Mike Stern, Pat Metheny, Stevie Wonder, Bobby McFerrin, Chucho Valdés, George Benson, Oumou Sangaré i mnogi drugi. Neprestano nastupajući istražuje nove glazbene pravce radeći na afro ritmovima, afro-pop, latino i flamenko projektima diljem Europe, SAD-a i Južne Amerike.

Ricard Bona nastupit će u Makarskoj 21. kolovoza 2022. na Spomeniku revoluciji na Glavici, a ulaznice se mogu kupiti putem sustava Eventim

Sarajevo Jazz Guerilla – 21:30 /19.08.2022.

(Spomenik revoluciji na Glavici)- ulaznice se kupuju na ulazu,cijena ulaznice 40kn
Nakon gotovo 20 godina aktivnog djelovanja na regionalnoj sceni Sarajevo Jazz Guerrilla konačno je snimio svoj debitantski album. Glazbenici poznati po suradnji sa velikim imenima naše scene poput Dina Merlina, Amire Medunjanin i bendova Letu Štuke i Zoster, napokon su se posvetili vlastitom izričaju kroz ovaj materijal snimljen u poznatom studiju Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru.

Započet kao putovanje kroz žanrove srodne jazzu i improviziranoj muzici, u procesu stvaranja album se pretvorio u niz suradnji sa nekim od najzanimljivijih, ali i najpoznatijih predstavnika glazbene scene Balkana.

Ante Gelo i Prijatelji – 10:30 /20.08.2022.

” Evo mene među moje…”

( Trg 4. svibnja 533)

Provedite ljetno subotnje jutro uz predivnu glazbu – Ante Gelo i prijatelji , ujedno i umjetnički direktor Makarska Jazz Festivala ,vode Vas putevima sjećanja na najljepše skladbe. Ante Gelo je jednom riječju glazbeni virtouz- gitarist, aranžer, skladatelj i producent, nezaustavljiva snaga prirode i glazbenog talenta – uz njegov zarazni entuzijazam i energiju zabava je zagarantirana.
Dođite i uživajte, ulaz je slobodan!!!

Alberto Marisco i Organ Logistics -21:30 / 20.08.2022.

(Spomenik revoluciji na Glavici) – ulaznice se kupuju na ulazu, cijena ulaznice 40kn
Organ Logistics nastao je 2004. godine iz ideje Alberta Marsica, torinskog orguljaša koji surađuje s mnogobrojnim diskografskim kućama. Sudjelovali su na festivalima na svih pet kontinenata.

Njihova aktivnost započela je odmah snimanjem prvog albuma “Organ Logistics” za njemačku izdavačku kuću Organic Music.

Koncertna aktivnost uglavnom se odvija u Italiji, ali česta su putovanja u druge europske zemlje i šire: nastupaju u Austriji, Danskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Češkoj i Rusiji te održavaju radionice u brojnim europskim školama i konzervatorijima.Njihov repertoar sastoji se od tradicionalnog i suvremenog jazz-a , prožet bluesom ,soulom i funkom.Marsico je ispunio jedan od svojih snova nastupajući na koncertu s bubnjarom Deep Purplea, Ianom Paiceom.Uz Alberta još natupaju Alessandro Minetto na bubnjevima i Diego Borotti na tenor saksu.

Sljedeći događaj

19
kol
Dubrovnik
Solitudo
Urban & 4