08
tra
Zagreb
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana

Mariza u Lisinskom

Zagreb | Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana

08. 04. 2024 | 20:00

Mariza u Lisinskom

Mariza u Lisinskom

share

Mariza, jedna od najpoznatijih pjevačica fada stiže u Zagreb!

Internacionalno priznata fado zvijezda Mariza nastupit će u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu 8. travnja 2024. godine. Ova portugalska umjetnica, koja je tijekom posljednjih 20 godina osvojila srca ljubitelja glazbe diljem svijeta, obećava nezaboravan glazbeni doživljaj.
Mariza je svoju impresivnu karijeru započela prije dva desetljeća, evoluirajući iz lokalne senzacije u Lisabonu do svjetski poznate zvijezde. Njezin prvi album, “Fado em Mim,” objavljen 2001. godine i brzo je osvojio međunarodnu scenu, a Mariza je uskoro postala prepoznatljivo ime na nekim od najprestižnijih svjetskih pozornica, uključujući parišku Olympiu, londonski Royal Festival Hall i newyorški Carnegie Hall.

Osim što je nagrađivana brojnim platinastim albumima i priznanjima diljem svijeta, Mariza se ističe po svojoj autentičnosti i iznimnom glazbenom talentu. Njezin repertoar čvrsto je ukorijenjen u klasičnom i suvremenom fadu, a proširuje se na ponekad uključivanje kapskih morna, brazilskih i španjolskih klasika te drugih tema koje su joj posebno drage.

Najnovije izdanje, “Mariza Sings Amália,” posvećeno je stotoj obljetnici kraljice fada Amálie Rodrigues. Ovaj album predstavlja intrigantan kontrapunkt prema prethodnom “Canta Amália,” s modernijim pristupom koji vješto kombinira trenutno popularne međunarodne glazbene stilove s tradicionalnim elementima.

Ova koncertna poslastica u Lisinskom predstavlja priliku da zagrebačka publika doživi čaroliju Marizinog glasa i izraza, te da uroni u svijet fada na jedinstven način. Ulaznice su već u prodaji, a očekuje se da će biti rasprodane brzo, stoga ne propustite priliku doživjeti ovu glazbenu ikonu uživo.

Sljedeći događaj

09
tra
Čakovec
Centar za kulturu Čakovec
Gruzijski nacionalni balet Sukhishvili u Čakovcu