02
svi
Zagreb
Sax!

Marko Hatlak Band & Matija Dedić u Saxu

Zagreb | Sax!

02. 05. 2024 | 20:00

Marko Hatlak Band & Matija Dedić u Saxu

Marko Hatlak Band & Matija Dedić u Saxu

share

Slovenski virtuoz na harmonici Marko Hatlak, 02. svibnja prvi put dolazi u zagrebački Sax!

Od početka svoje koncertne karijere Hatlak se voli baviti raznim glazbenim žanrovima – od klasične i suvremene studijske glazbe do tanga i etna, a sada tu paletu nadopunjuje novim projektom – Marko Hatlak BAND. U toj postavi po prvi put dolazi u Zagreb, a osim promocije aktualnog albuma “Dreamcatcher”, zagrebačkoj publici priprema i odabrane skladbe sa svojih ostalih glazbenih ostvarenja. Posebno za tu priliku, u Saxu će mu se na pozornici pridružiti virtuoz na klaviru, nagrađivani glazbenik Matija Dedić s kojim, među ostalim, pripremaju i posebnu izvedbu skladbe Indexa – ‘Plima’.

Marko Hatlak BAND je projekt u kojem harmonikaša upoznajemo u potpuno novom svjetlu. Hatlak je ovdje  i pjevač i svirač, a obećava nam nešto sasvim novo i svježe! Okupio je vrhunske slovenske glazbenike: Žiga Kožar (bubnjevi), Leon Firšt (klavijature), Erik Čebokli (bas) i Lazaro Zumeta (udaraljke, violina), koji i njega inspiriraju svojim radom, virtuoznošću, kreativnim poljem iz kojeg dolaze i pozitivnom energijom. Inspiriran Jamiroquaijem, Michaelom Jacksonom, Steviejem Wonderom, Philom Collinsom, Michaelom Camilom, Princeom i nježnim baladama rock velikana, pretače ih u energičnu, zabavnu, ritmičnu, plesnu i mladenačku glazbu.

Marko Hatlak istražuje glazbu uz harmoniku. Slušatelje i poznavatelje njegovog rada uvjerio je u to brojnim uspješnim i raznolikim projektima – a surađivao je s renomiranim autorima iz cijeloga svijeta – Joss Stone, Magnificom, Tommyjem Emmanuelom, Vlatkom Stefanovskim, Stefanom Milenkovichem, Iztokom Mlakarom i drugima. Marko glazbu otkriva na sebi svojstven način, ne zamara se žanrovskim oznakama, bitne su mu strast i naježena koža tijekom samog nastupa, a po tom ključu bira glazbene goste i bendove s kojima nastupa.

U glazbi Marka Hatlaka svaki izraz podcrtan je strašću, a to iskustvo želi prenijeti i publici, želi ljude očarati glazbom. Za zagrebački nastup Marko najavljuje večer punu plesnih ritmova, pa se nakon prazničkog dana počastite zanimljivom i drugačijom glazbenom večeri.

Sljedeći događaj

02
svi
Zagreb
Klub Močvara
Ki Klop i TereT u Močvari