18
kol
Rijeka
Trsatska gradina

Marko Škugor

Rijeka | Trsatska gradina

18. 08. 2022 | 20:00

Marko Škugor

šKUGOR

share

U sklopu 17. izdanja Ljeta na Gradini u Trsatskom kaštelu nastupit će Marko Škugor, pjevač koji je glazbenu karijeru započeo u klapi, a sada vodi uspješnu solokarijeru. Pjevao je u nekoliko najpoznatijih klapa (Maslina, Kampanel), a 2013. godine je kao solist i prvi tenor Klape s mora pjesmom “Mižerja” predstavljao Hrvatsku na Eurosongu. Nakon Eurosonga započela je njegova samostalna glazbena priča vezana uz dalmatinski pop zvuk, ali i uz prizvuke opernog pjevanja; naime, tijekom studija u Zagrebu pohađao je satove pjevanja kod tenora Stojana Stojanova Gančeva.

Njegov prvi veliki uspjeh bilo je osvajanje Grand prixa na Splitskom festivalu 2014. godine s pjesmom “Devet slova jedne riči” uz Alena Nižetića i Duju Cocu, a nakon toga uslijedile su uspješnice “Dalmatinska vilo” i obrada pjesme Vinka Coce “Zlato moje”.

Krajem 2016. snimio je duet s Oliverom Dragojevićem “Samo s tobom sam upoznao ljubav” koji je u kratko vrijeme postao omiljena pjesma mladenaca za prvi ples, a Marku je pripao i nadimak »hrvatski José Carreras«.

“Kralj prvih plesova” sada najavljuje da na Trsatskoj gradini priprema koncert za pamćenje na kojem će publika imati priliku čuti i pjesme s njegovog novog albuma “Čuvam misto”, prvog koji sadrži nekoliko pjesama kojima je autor sam Marko.

Ulaznice za koncert po cijeni već od 80 kuna moguće je kupiti na web-stranici mojekarte.hr u Vintage baru na Trsatskoj gradini, Dallas Music Shopu, Foto Reviji u Rijeci te u New Soundu u Matuljima.

Sljedeći događaj

18 - 21
kol
Beograd
Ušće
Belgrade Beer Fest