25 - 26
ožu
Kaštel Lukšić
Koncertna dvorana Dvorac Vitturi

Micro Canta Dalmatia

Kaštel Lukšić | Koncertna dvorana Dvorac Vitturi

25 - 26.03.2023

Micro Canta Dalmatia

MicroCD 2023.

share

Micro Canta Dalmatia je treća regionalna smotra dalmatinskih zborova u organizaciji Hrvatskog pjevačkog društva „Bijaćka vila“ – Kaštela. Ove godine odvija se u skraćenom formatu kao stručno usavršavanje, razmjena iskustava i druženje dirigenata, zborovođa i zborskih pjevača (odraslih i djece) 25. i 26. ožujka te 1. travnja 2023. godine. Predavanja i radionice održavat će se u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću (1. kat).

Program rada:
25. i 26. ožujka od 15:00 do 18:00 radionicu za zborske pjevače održat će prof. Edita Garčević Koželj. Prijava na radionicu je obavezna, a broj mjesta ograničen. Mogu se prijaviti svi zainteresirani, neovisno u kojem zboru ili vokalnom sastavu pjevaju.

Svoje sudjelovanje možete prijaviti klikom na poveznicu: https://forms.office.com/e/HGMrsQuAb0

1. travnja od 10:00 do 13:00 te od 16:00 do 19:30 seminar i radionicu za dječje zborove održat će prof. Ivančica Hinek. U jutarnjem terminu, koji je namijenjen stručnom usavršavanju zborovođa i voditelja dječjih vokalnih sastava na programu teme Pravilna postava dječjeg glasa, Prilagodba pristupa i odabir programa za različite tipove dječjih zborova, Dječji zborovi i (ne)potrebna natjecanja. Poslijepodnevni termin je namijenjen prvenstveno djeci i radu na njihovoj vokalnoj tehnici i interpretaciji, ali su dobrodošli i svi zainteresirani. Prijava na seminar i radionicu je obavezna, a broj mjesta dječjih pjevača ograničen na 40. Moguće su pojedinačne prijave (voditelja i malih pjevača) i skupna prijave čitavog dječjeg zbora ili dječjeg vokalnog sastava. Prijavu možete napraviti na klikom na poveznicu: https://forms.office.com/e/UP0rAxVHAY

Ivančica Hinek, rođena 1972. g., diplomirala glazbenu teoriju na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu 1996. g., zaposlena je u Glazbenoj školi Franje Kuhača u Osijeku. Voditeljica je višestruko nagrađivanog Dječjeg zbora mlađeg uzrasta koji su osvojili tri Oskara znanja (2014., 2018. i 2022. g.). Paralelno sa studijem glazbene teorije završila je i odjel solo pjevanja u srednjoj glazbenoj školi Vatroslav Lisinski u Zagrebu. Sudionik je na međunarodnim simpozijima, redovito održava stručna predavanja na međužupanijskim stručnim vijećima, autorica je nekoliko stručnih radova. Unatrag nekoliko godina individualno podučava solo pjevanje pjevački talentiranu djecu (u dobi od 9 do 13 godina), znatno ranije nego je u našem glazbeno odgojno-obrazovnom sustavu predviđen individualni pjevački rad s djecom.

Edita Garčević Koželj, mezzosopran, koncertna i operna pjevačica, savjetnica u području glazbenog obrazovanja, profesorica pjevanja na Konzervatoriju za glasbo in balet Ljubljana, predavačica na Akademiji za glasbo v Ljubljani, dugogodišnja predsjednica Društva slovenačkih pevačkih pedagoga (DSPP). Diplomirala je pravo u Beogradu i solo pjevanje u Ljubljani i Beču. Aktivno sudjeluje na međunarodnim seminarima eminentnih profesora pjevanja i opernih pjevača te surađuje sa bečkim kazalištima i kulturno-umjetničkim ustanovama. Osim pedagoškog rada dugog gotovo tri desetljeća, publici se predstavlja i kao koncertna pjevačica u brojnim vokalno-instrumentalnim djelima. Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja, kao i njeni učenici i studenti. Čest je član žirija na međunarodnim pjevačkim natjecanjima i festivalima pjevanja te voditelj seminara, tečaja i radionica pjevanja i vokalne tehnike za solo pjevače, zborske pjevače i jazz pjevače.

Sljedeći događaj

25
ožu
Zagreb
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana
Lisinski subotom: BAROKNI ORKESTAR I SOLISTI MUZIČKE AKADEMIJE SVEUČILIŠTA U ZAGREBU