12
ožu
Zadar
Providurova palača

Mimika Orchestra

Zadar | Providurova palača

12. 03. 2023 | 19:30

Mimika Orchestra

kuzd mimika

share

Nedjelja, 12.03.2023., 19:30
Polivalentna dvorana – Providurova palača

U nedjelju, 12. 3. nastupa Mimika Orchestra, alternativni progresivni orkestar s jazz, folklornim i elektroničkim utjecajima kojeg vodi skladatelj i saksofonist Mak Murtić. Sastavljen od vokala, limenih i drvenih puhača, velike ritam sekcije i elektronike, ovaj dvadeseteročlani orkestar izvodi Murtićevu transidiomatsku glazbu u kojoj se jazz stapa s drugim glazbenim vrstama i umjetničkim formama, oslanjajući se pritom na antropološke, kulturološke i mitološke pripovjesti.

Mimiku i Zadar povezuje Marta Kolega, umjetnica rodom iz Kali koja je na posljednjem albumu Altur Mur sudjelovala kao vokalistica i tekstopisac. Kolega hvaljenom projektu donosi multijezičnu slojevitost kao savršenu potporu Murtićevim skladateljskim zamislima. Njen materinji “kualjski” prisutan je kao dio svemediteranskog izraza stopljenog s balkanskim, afrojazz i ostalim utjecajima u složenu mozaičnu zvučnu i kulturološku slagalicu.

Koncert se održava u Polivalentnoj dvorani Providurove palače u 19:30, a potom slijedi novi Jazz Bar. Mišel i Andrija, autori glazbene emisije Blues bar Radija 057, u ovome će izdanju istraživati vrhunski etno-jazz inspiriran prebogatim glazbenim naslijeđem istočne Europe. Događaj će podržati Udruga vinara Zadarske županije pa će se uz glazbu moći uživati u izboru vrhunskih vina.

Sljedeći događaj