01
ožu
Zagreb
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Mala dvorana

Mladi za mlade: Petra Akrap i gosti

Zagreb | Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Mala dvorana

01. 03. 2023

Mladi za mlade: Petra Akrap i gosti

share

1.ožujka 2023. u 20 sati u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog u sklopu ciklusa Mladi za mlade u organizaciji Hrvatske glazbene mladeži održat će se koncert Petra Akrap i gosti.

Mlada pijanistica Petra Akrap predstavit će se publici interpretacijama djelaJohanna Sebastiana Bacha i Johannesa Brahmsa, a posebna glazbena poslastica bit će praizvedba stavka Ricercare iz skladbe Aria Memoria Berislava Šipuša. Uz Petru Akrap na koncertu će kao gosti nastupiti njene kolege s Muzičke akademije violinist Teo Devčić i violist Filip Nemet-Gužvić te poznati violončelist i dirigent Pavle Zajcev koji je ujedno i mentor ovih mladih glazbenika.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti na: https://www.ulaznice.hr/web/event-browse/1/35218

 Višestruko nagrađivana mlada pijanistica

Petra Akrap studentica je 4. godine klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi prof. art. Katarine Krpan. Osnovnoškolsko glazbeno obrazovanje završila je u Glazbenoj školi Jakova Gotovca u Sinju, a srednjoškolsko u Glazbenoj školi Josipa Hatzea u Splitu.

Često nastupa kao solistica, kao članica komornih sastava te solistički uz pratnju orkestra i surađuje s dirigentima Tomislavom Fačinijem, Tončijem Bilićem, Berislavom Šipušom, Giannom Frattom i Richardom Rosenbergom.

Godine 2019. nastupila je s orkestrom opere Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu, 2021. sa Zagrebačkom filharmonijom, 2022. sa Simfonijskim orkestrom Muzičke akademije u Zagrebu, a u siječnju ove godine sa Zagrebačkim solistima.

Kao solistica osvajala je prve i druge nagrade na regionalnim i državnim natjecanjima Hrvatskoga društva glazbenih i plesnih pedagoga. Prvu i posebnu nagradu za najbolju izvedbu hrvatskog skladatelja osvojila je na 23. međunarodnom natjecanju Daleki akordi, prvu nagradu na međunarodnom natjecanju pijanista Mozart, prvu nagradu na međunarodnom pijanističkom natjecanju Davorin Jenko i dvije druge nagrade na međunarodnom natjecanju pijanista Memorijal Jurica Murai. U akademskoj godini 2020./2021. dobila je Rektorovu nagradu za praizvedbu djela Skulpture za klavir i orkestar Šimuna Matišića. Zanima je izvođenje suvremene glazbe a je surađivala je s Cantus Ansamblom i Ansamblom Studenata Muzičke Akademije za Novu GlazbU.

Umjetnost na dlanu

Hrvatska glazbena mladež komornim ciklusom Mladi za mlade kontinuirano djeluje na promociji mladih glazbenika i odgoju mlade publike. Ovi prepoznatljivi koncerti na kojima se mladima predstavljaju izvođači njihove generacije posebni su i po tome što se mogu pratiti uživo na YouTube kanalu: https://www.youtube.com/@jeunessesmusicalescroatiah1262 . Projektom Umjetnost na dlanu HGM putem online programa mladoj publici donosi niz kvalitetnih glazbenih i edukativnih sadržaja u cilju približavanja mladih glazbenoj umjetnosti, a osobito klasičnoj glazbi.

Slijedeći koncert u sklopu ciklusa Mladi za mlade nosi naziv Zvijezde glazbenih škola i održat će se 22. ožujka 2023. u 20 sati u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog.

Sve aktivnosti HGM-a možete pratiti na https://www.hgm.hr i https://www.facebook.com/jmcroatia

Sljedeći događaj

02
ožu
Zagreb
Dva osam
Popečitelji i Phaneron