01
ožu
Split
Hrvatski dom Split – Koncertna dvorana Ive Tijardovića

Mr.Lee & IvaneSky u Hrvatskom domu u Splitu

Split | Hrvatski dom Split – Koncertna dvorana Ive Tijardovića

01. 03. 2024 | 19:30

Mr.Lee & IvaneSky u Hrvatskom domu u Splitu

Mr.Lee & IvaneSky

share

Mr.Lee & IvaneSky u Hrvatskom domu u Splitu

Damir Martinović Mrle i Ivanka Mazurkijević

Mr.Lee&Ivanesky je glazbeni dvojac Damir Martinović Mrle i Ivanka Mazurkijević koji od 2011. godine do danas dijele autorsku priču avangardne tenzije koja objedinjuje njihovu punk, rock, pop, šansonjersku, rock, alternativnu prošlost unutar radova bendova. Damir Martinović Mrle najpoznatiji po svom autorskom desetljećima dugom putu sa “Termitima”, “ Strukturnim pticama”, “Letom 2”, “Letom 3”.

Ivanka Mazurkijević je vokalistica benda “Stampeda” no zajedno i odvojeno autorski djeluju na filmovima i kazalištu autorskom glazbom. Poznati i po svom radu na dječijim slikovnicama/glazbom “Kišni Razdraganci”, koncertno aktivnom novom Mrletovom slikovnicom te uspjehom sa “ŠČmanije” pobjede na Dori i sudjelovanjem na Eurosongu.

Osvojili zajedno i odvojeno puno Porina, Zlatnu Arenu za film “Sonja i bik”, sountrack “Kauboja” odveo ih je do Amerike, Marula za odvojene kazališne predstave … no najponosniji su sa svojih 7 od 8 zajedničkih albuma uglavnom kazališne glazbe:

“Sonja i Bik” – sountrack filma
“Kauboji” – sountrack filma
“Colours” – pjesme nastale na predstavama uglavnom s Paolom Magellijem, svjetskim kazališnim redateljem …
“Mačka na vrućem limenom krovu”
“Sailor”
“Kišni Razdraganci”
“Magelli”
“Kišni Razdraganci 2”

Rade primjenjene glazbu za kazalište i film dugi niz godina te koncertima “Mr.Lee&IvaneSky” sublimiraju skladbe u posebnoj koncertnoj formi

Sljedeći događaj

01
ožu
Zagreb
Centar za kulturu Peščenica – KNAP
Glazbeni KNAP: Lovro Pogorelić