30
ruj
Rijeka
Pogon kulture

Music ON! - Bad Daughter, Šarena pojava i Valovi u Pogonu kulture

Rijeka | Pogon kulture

30. 09. 2023 | 20:30

Music ON! - Bad Daughter, Šarena pojava i Valovi u Pogonu kulture

Music ON! Bad Daughter, Šarena Pojava, Valovi

share

U svome novom izdanju program Music ON! podcrtava nova i aktualna imenima kad je riječ o alternativnoj glazbi.

Tri benda u tri potpuno različita žanra garancija su dobrog provoda!

Dunja Ercegović, koja je na široj glazbenoj sceni poznatija kao Lovely Quinces, kroz projekt Bad Daughter poigrava se unutar granica indie pop žanra dajući mu nešto tamniju, ali plesnu i pitku viziju.
Bad Daughter dolazi premijerno u Rijeku promovirati svoj sjajni i nagrađivani debi album “Let Me Panic” u punom sastavu s pratećim bendom i posebno scenskom rasvjetom.

Šarena pojava jedna je od onih pojava – pardon, grupa – koje su začete slučajnim susretom u kasnim satima jednog dobrog tuluma. Dva dečka iz Siska, Mirko Međed – rocker u duši, s dugogodišnjim stažem u bendu Pištolj na gumene metke – i Dario Županić – u tamošnjim hip hop krugovima poznat i kao Župnik – kliknuli su na prvu te se našli u zajedničkom projektu. Ubrzo su nanizali naramak pjesama društveno-socijalne, intimno-ljubavne i satirično-humoristične tematike, tečno odrepane, te ojačane zvučnom slikom čvrstog rocka, grungea i punka. U bend uskoro uskaču kolege im Matija Lović na bubnju, Valentino Žmirić na basu i Sven Tomanić na trubi. A nakon svega pridružujem im se i Marin Galić na saksofonu, te Pojava postaje kompletna. I šarena.

U proljeće ove godine kompletira se postava benda Valovi za kojeg sami kažu da je nastao slučajno. U proteklih pet godina mogu se pohvaliti s nekoliko dojmljivih živih nastupa kao i albumom prvijencom “Svalbard”. Bend je u uzlaznoj putanji, a trenutno radi na novom EP-u imena “Barbados” koji bi do kraja godine trebao ugledati svjetlo interneta. Što se glazbenog stila tiče osjeti se utjecaj indija, ema, panka i diska no kako bi se svi članovi benda složili, sve je to pop.

Music ON! je djelomično sufinanciran od strane Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture i medija RH te HUZIP-a.

𝗨𝗣𝗔𝗗: 11 € pretprodaja // 15 € na dan
𝗣𝗥𝗢𝗗𝗔𝗝𝗡𝗔 𝗠𝗝𝗘𝗦𝗧𝗔: Dallas music shop Rijeka // sustav Entrio

Sljedeći događaj