10
lip
Dubrovnik
Dubina

Musumeci

Dubrovnik | Dubina

10. 06. 2023 | 20:00

Musumeci

Musumeci KOCKA

share

Više od jedne godine dana od otvaranja underground kluba Dubina u Dubrovniku i brojnih događaja na kojima su nastupali najbolji bendovi iz regije i europski DJ-evi, gostovanje ovu subotu 10. lipnja posebne će razveselit sve ljubitelje elektroničke glazbe. Po prvi put u Hrvatskoj, i to u Dubrovniku u „Dubini“, nastupa DJ i producent svjetskog glasa podrijetlom sa Sicilije – Musumeci!

Mauro di Martino talijanski je DJ, producent i remikser s istaknutom karijerom na svjetskoj sceni elektroničke glazbe. Aktivan od kasnih 80-ih, nakon dvadeset godina pod različitim aliasima, Mauro se 2009. spojio sa svojim alter egom Musumeci, koji je doista svestrani umjetnik. Njegov hvaljeni album “The Gemini Project” iz 2014. godine sadrži sedam pjesama koje su numerirane rimskim znakovima, posebno je učvrstio njegovu reputaciju snažne figure u industriji. Od 2015. godine njegova izdanja i remiksi penju se na Beatportovoj ljestvici po prodaji i pomalo mu otvaraju vrata međunarodne klupske i festivalske scene kojom danas sigurno i suvereno vlada.

Vlasnik je triju vrlo poznatih izdavačkih kuća – Engrave Ltd i Buttress Records, a od 2018. godine je u suradnji s Leharom i Oldericom pokrenuo i treću – Multinotes. Konstantno tražen kao producent i remikser, njegova se glazba pojavljuje na etiketama kao što su Bedrock, Connaisseur, Compost Black Label, Diynamic Music, Endless, Exit Strategy, Exploited Ghetto, Get Physical, Innervisions, Kompakt, Moblack, Permanent Vacation, Sapiens & Watergate. Nastupao je u najekskluzivnijim europskim i svjetskim klubovima, od Berlina do Barcelone, od Ibiza do Tuluma, prolazeći kroz Mansion na Malti i Cirq u Veneciji, a nedavno je završio turneju po sjevernoj i južnoj Americi.

Musumecijev stil karakteriziraju zarazni ritmovi i atmosferična zvučna kulisa koje ćemo prvi put ovu subotu u klubu Dubina imati priliku čuti u Hrvatskoj. Lineupu se pridružuje redoviti gost „Dubine“ Toni Juranović iz Makarske, kao i vjerni domaćini – Ivana i Zookey.

Ulaznice se mogu kupiti na ulazu kluba „Dubina“ i to po cijeni od 8 eura do ponoći, odnosno 13 eura iza ponoći.

Sljedeći događaj