15
stu
Zagreb
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana

Najbolji hrvatski tamburaši u Lisinskom

Zagreb | Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana

15. 11. 2023 | 20:00

Najbolji hrvatski tamburaši u Lisinskom

Najbolji hrvatski tamburaši

share

Najbolji hrvatski tamburaši: Nostalgija

Nakon prošlogodišnja dva rasprodana koncerta kojima su proslavili 35 godina profesionalnog djelovanja na glazbenoj sceni, Najbolji hrvatski tamburaši vraćaju se u Lisinski!

Koncertom koji nosi naziv Nostalgija sve će poklonike tamburaške glazbe počastiti svojim dobro znanim hitovima, ali i nekim davno snimljenim, a pomalo zaboravljenim pjesmama koje bude nostalgiju za danima ponosa i slave, rodnom kraju te mladosti.

Najbolji hrvatski tamburaši dosad su objavili više od 30 glazbenih albuma s više od 300 skladbi, čime su dali izniman doprinos promidžbi novoskladane hrvatske narodne glazbe te ostavili neizbrisiv trag na domaćoj glazbenoj sceni. To potvrđuje i sedam diskografskih nagrada Porin, kao i nagrada Cesarica za najbolju tamburašku pjesmu 2018. godine.

Njihov se doprinos posebno osjetio za vrijeme Domovinskog rata, kada su njihove domoljubne pjesme odzvanjale prvim crtama bojišnice te, po mišljenju vojnih stručnjaka, u to vrijeme djelovale kao „topovske bitnice“ i hrabrile hrvatske heroje te nenaoružani hrvatski narod.

Stoga će i koncertom Nostalgija, koji će biti održan u ozračju Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata, odati pijetet svima onima koji su položili svoje živote za slobodu, ali se i prisjetiti svih onih lijepih dana provedenih uz tambure.

Sljedeći događaj

15
stu
Zagreb
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Mala dvorana
Mladi za mlade – Mia Pečnik, klavir