21 - 22
svi
Rijeka
Pogon kulture

Natrag u budućnost 2: Punk manifest

Rijeka | Pogon kulture

21 - 22.05.2022

Natrag u budućnost 2: Punk manifest

pank manifest

share

U subotu, 21. svibnja, u Pogonu kulture u Rijeci, održava se drugi dio serijala koncerata Natrag u budućnost, ovom prigodom nazvan Punk manifest, kada će se na pozorncu popeti 3 domaća, tvrdokorna pank benda, koji zajedno broje gotovo 100 godina postojanja.

MOTUS VITA EST
Avantura koja traže više od 30 godina započela je daleke 1988. ovim rječima: ” Želim da krenem brzo i snažno, da lomim i rušim sve što me koči, da stvorim vlastiti red. Motus vita est!”

Iza njih su šest studijskih albuma, tisuće prijeđenih kilometara, na kojima svoj snažan zvuk donose publici koja ne pristaje na kompromise.

DEAFNESS BY NOISE
Samoborski hc pank osnovan davne 1991., broje izdana dva EP-a i šest LP-a, od kojih posljednja tri izlaze u Njemačkoj u suradnji s poznatim producentom Andyjem Classenom, poznatom po radu sa sastavima Rykers, Holy Moses, Dew-Scented i Tankard.

Do sada imaju više od tisuću odrađenih koncerata i turneja na kojima dijele pozornicu sa sastavima kao što su Suicidal Tendencies, Sick Of It All, Biohazard, Madball, D.R.I., Slapshot, H2O, Wisdom in Chains, Raw Side.

NULA
Kultna šibenska grupa nastala davne 1993. kada izdaju dva EP-a od kojih je onaj drugi, legendarni ”Pobjedimo laž” doživio antologijsko vinilno reizdanje, simbolično baš u 2020.

Njihov hard core pristup glazbi i životu, sirova iskrenost i još sirovija produkcija, nisu ih samo učvrstili u prvu ligu ovdašnjeg undergrounda, već su ih lansirali na turneje po cijeloj Europi.

Sljedeći događaj

21
svi
Zagreb
Klub Močvara
Villagers of Ioannina City