21
tra
Zagreb
Tvornica kulture

Ne(normalni) u čast Vlade Divljana w/ Zdenko Kolar

Zagreb | Tvornica kulture

21. 04. 2023 | 20:00

Ne(normalni) u čast Vlade Divljana w/ Zdenko Kolar

Vlada Divljan_1987

share

U petak, 21. travnja 2023. godine bend (ne)normalni održat će koncert u čast jednom od najupečatljivijih i najvećih glazbenika i tekstopisaca Novog vala – Vlade Divljana.

U Tvornici kulture pridružit će im se i poseban gost, basist VIS Idola i Vladin dugogodišnji prijatelj i suradnik, Zdenko Kolar. Nakon niza uspješnih i rasprodanih koncerata u beogradskom Kolarcu, MTS Dvorani (bivšem Domu sindikata) te dva koncerta u Botaničkoj bašti u kojoj je nastupe u čast Vlade Divljana poslušalo više od 2500 ljudi, (ne)normalni dolaze u Zagreb kako bi s publikom podijelili ljubav prema liku i djelu Vlade Divljana.

Jedan od najinovativnijh bendova bivše Jugoslavije, VIS Idoli, od 1979. godine kada je nastao, svojim je glazbenim eksperimentima pomicao granice i postavljao nova pravila u svijetu glazbe. Njihova je glazba još uvijek uzor i nepresušan izvor inspiracije glazbenicima, ali i slušateljima. Tekstovi u kojima je zabilježen duh vremena, glazbeni aranžmani koji su uvijek bili korak ispred vremena, posebnost zvuka, težnja drugačijemu i kreativni autorski pečat obilježja su koja su Idole učinila jednim od najvažnijih bendova ovih prostora. Njihov je album ”Odbrana i poslednji dani” bio odabran za prvo mjesto na listi Najboljih 100 albuma 1955-2015 prema izboru časopisa Rolling Stone u kojemu su sudjelovali brojni glazbeni kritičari, novinari i producenti iz regije, a prošle je godine u Muzeju Suvremene Umjetnosti predstavljeno njegovo luksuzno reizdanje. Svoju je bezvremenost nakon toga dokazao i višetjednim zadržavanjem na top ljestvicama prodaje.

Publika će se u Tvornici moći prisjetiti najljepših Vladinih pjesama iz razdoblja kada je stvarao s Idolima, ali i onih koje su nastale u suradnji s Ljetnim kinom. Upravo su pjesme Idola obilježile i nastavljaju obilježavati brojne mladosti i ljubavi zbog čega će travanjski koncert biti jedinstvena prilika za doživljavanje Divljanova opusa uživo. ”Nebeska Tema”, ”Kenozoik”, ”Retko Te Viđam Sa Devojkama”, ”Igrale Se Delije”, ”Maljčiki” i ”Devojko Mala” samo su neke od pjesama koje još uvijek zaslužuju pažnju i ljubav publike.

Ulaznice u pretprodaji možete pronaći po cijeni od 12 eura u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr. Na dan koncerta ulaznica će iznositi 15 eura.

Sljedeći događaj

21
tra
Split
Hrvatski dom Split
Roko Radovan / Duo Dulcis