30
tra
Zabok
Krčma Polanović

Nina Romić - Krčma Polanović, Zabok

Zabok | Krčma Polanović

30. 04. 2024 | 20:00

Nina Romić - Krčma Polanović, Zabok

Nina Romić / foto: Marina Uzelac

share

Nina Romić, kantautorica iz Zagreba, glazbeno je debitirala albumom “Daljine” 2010. godine, a drugim albumom “Ptice” osvojila je kritiku diljem Hrvatske i regije te zasjela na većinu top-lista glazbenih ostvarenja za 2012.

Uslijedili su hvaljeni i među kritičarima izvrsno prihvaćeni albumi “Stablo” 2014., koji je osvojio prestižnu nominaciju “IMPALA” za najbolji europski album i “Sloboda” 2018. godine. 2023. izlazi Ninin album “Jezero”, osobna priča o uronu ispod površine i pronalasku vlastitog svjetla.

Glavna suradnica i aranžerka na albumu „Jezero“ je glazbenica i multi-instrumentalistica Jelena Galić s kojom Nina dijeli glazbeni senzibilitet zadnjih nekoliko godina. Osim vlastitog glazbenog stvaralaštva, Nina Romić je svojim djelovanjem izrazito doprinijela i razvoju hrvatske kantautorske scene kroz razne projekte, među kojima se posebno ističe Začarana Močvara, program koji vodi već niz godina, a bavi se afirmacijom kantautorske glazbe.

Uz odlične recenzije i plasmane na listama najboljih, uspješnost albuma “Jezero” zapečatile su i čak tri nominacije za nezavisnu glazbenu novinarsku nagradu Rock&Off u kategorijama najboljeg Albuma godine, Pop&Off i Iskonovu nagradu publike i drugo mjesto na Nacionalovoj godišnjoj listi najboljih albuma u kojoj sudjeluje 30-ak predstavnika medija i glazbenik stručnjaka.

Nina Romić se nakon nominacija za novinarsku nagradu Rock&Off za album “Jezero” okrunila s novom nominacijom. Hvaljeni album “Jezero” nominiran je za nagradu Porin u kategoriji Najbolji album alternativne glazbe.
Ninin glas osvaja i obuzima emocijom, a njeni koncerti popraćeni vrhunskim glazbenicima putovanje su u središte vlastitog identiteta.

Sljedeći događaj