25
svi
Sisak
Dom INA rafinerije

Opera Gala u Sisku

Sisak | Dom INA rafinerije

25. 05. 2024 | 19:30

Opera Gala u Sisku

Opera Gala u Sisku

share

U subotu, 25. svibnja s početkom u 19,30 sati, u dvorani Doma INA Rafinerije nafte Sisak, održat će se koncert OPERA GALA, u organizaciji udruge Siscia Vox Mundi.

Ovaj je koncert ostvaren u suradnji sa Glazbenom školom Frana Lhotke, Sisak te Doma kulture Kristalna Kocka Vedrine Sisak. 

Članovi orkestra i zbora su profesionalni i amaterski glazbenici te studenti i učenici glazbe, na krilima znalačke dirigentske ruke maestra Darijana Ivezića te legendarnih opernih solista. Zbor je uvježbala zborovođa Iva Mihelić.

Soliste predvodi bariton Vitomir Marof, nacionalni operni prvak, čije je ime nedjeljivo sa slavom hrvatske operne scene. Pridružuje mu se operna prvakinja HNK Zagreb, sopranistica Adela Golac Rilović, koja je u svojoj karijeri pjevala desetke glavnih i naslovnih uloga sopranskog repertoara. Naša Siščanka, sopranistica Margareta Klobučar, svoje je pjevačke vrhunce dosegla na europskim opernim scenama, a Tihana Herceg Ivšić, mezzosopran, svoju je opernu karijeru izgradila u Sjedinjenim Američkim Državama gdje je pjevala uz opća imena svjetske operne scene poput Placida Dominga, Frederice von Stade te Thomasa Allena. 

Programski, maestro Ivezić odlučio se za presjek sofisticiranog opernog repertoara, koji u svojoj pozadini nosi nepromijenjene vrijednosti ljudskoga duha – odanost, hrabrost, odlučnost, ali iznad svih LJUBAV. Ljubav je, kažu, duša genija. Ona je ta, u svim svojim oblicima, koja nam daje snage prebroditi sudbinske udarce. Nikada ne posustajati, stvarati, graditi, suosjećati sa slabijima, živjeti zajedno da bismo opravdali vrijeme koje nam je dano.

Sljedeći događaj

25
svi
Rijeka
Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca Rijeka
SO HRT: Mahlerova 5. simfonija u HNK Zajc