24
stu
Zagreb
Klub Močvara

Orvel

Zagreb | Klub Močvara

24. 11. 2022 | 20:00

Orvel

unnamed (11)

share

Tri su godine prošle od kada je grupa Orvel objavila svoj drugi album nazvan “Div”. Sada je došlo vrijeme na novi diskografski uradak, “Priče o putovanjima i stajanju na mjestu”, a Močvara je pravo mjesto za njegovu promociju, koja će se održati u četvrtak, 24. 11. od 20 sati. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 30 kuna nabavite na linku sa strane, odnosno za 40 kuna na dan koncerta na blagajni kluba.

Orvel je osnovan 2011. godine, a nakon prvih godina traženja, u 2013. objavljuju svoj prvi singl za pjesmu “Vodi me”. Odmah se etabliraju kao jedan od zanimljivijih domaćih indie-rock/synth pop hrvatskih bendova. Prvi album, “Dani”, objavljen je 2015., a “Div” je objavljen 2019. godine.

Glazbu koju Orvel svira, najbolje su opisali na Mixer.hr-u: “Orvel nije zalutali stranac na našoj glazbenoj sceni. Od objave svog prvijenca “Dani” 2015., Orvel svoju reputaciju gradi strpljivo i slojevito, preslagujući pritom elemente post rocka i synthpopa. U tom hommageu 80-tima donosi plesnu, radiofoničnu pjesmu koja će prštati energijom i grooveom te vas obgrliti senzualiziranim muškim vokalom, no u tome ne zalazi u nepotrebno dokazivanje već nas samo tjera na ples, ples, ples”.

Pandemija je spriječila pravu promociju albuma “Div”, ali je tijekom pandemije snimljen njegov nasljednik, “Priče o putovanjima i stajanju na mjestu”. Kako kažu iz benda, album su snimili uživo u dvodnevnoj rezidenciji u Kući Klajn u malom gradiću Klanjcu pokraj Zagreba. Smjestili su se u predivnu staru kino dvoranu i u 8 novih pjesama zabilježili sirovu energiju i kemiju benda koja se jedino na taj način može uhvatiti.

Album je konceptualno od samog početka zamišljen kao dvije tematski suprostavljene strane – svjetla i tamna. Na tamnoj strani ploče prevladavaju grublji zvukovi gitara, teme straha i neizvjesnosti, dok svijetla strana albuma daje nadu i bavi se prevladavanjem tih osjećaja.

Album je objavljen na 180-gramskom LP-u i bit će dostupan na dan koncerta po promotivnoj cijeni.

Sljedeći događaj

24
stu
Zagreb
Centar za kulturu Novi Zagreb
Koncert klasične glazbe: Mia Pečnik