25
lip
Zagreb
AKC Attack

Partycikl: Pride Ride 2022 Afterparty

Zagreb | AKC Attack

25. 06. 2022 | 21:30

Partycikl: Pride Ride 2022 Afterparty

party

share

Navečer 25. lipnja, proslavite s nama posljednje dane mjeseca ponosa i Pride Ride 2022. 🧡💛💚💜💙
Dobrodošle_i u Partycikl, veliku, šarenu, veselu i super hot zabavu koju smo vam pripremile na tri floora u AKC Medika.

Ponovno je vrijeme da se okupimo kao zajednica i proslavimo jedinstvo i različitost u Zagrebu…i da se žestoko zabavljamo: fantastično i bez srama. Kako bismo proslavile našu borbu, političku na ulici kao i na plesnom podiju, organiziramo večer koji će imati za cilj slaviti naše razlike.

U dvorištu Medike smo u suradnji s vogue zajednicom u Zagrebu pripremile Vogue Night (u obliku malog neformalnog vogue balla), na kojem ćete moći pogledati kakve to linije iscrtavaju i kako duck walkaju naše voguerske snage. Slobodno uvježbajte svoje pokrete do tada, izađite i pokažite što znate.

U Surogatu vas čeka fantastični techno line-up uz kojeg će se i najumornije biciklističke nogice iznova probuditi. U Attacku ćete se moći isplesati uz house glazbu i pop hitove.
▬▬▬▬
22:00-00:00 Dvorište: Vogue Night
Ples vogue i ballroom kultura nastali su u afroameričkoj i latinoameričkoj LGBTIQ+ zajednici u New Yorku. Vogue ballovi pružaju siguran prostor gdje svatko može biti ono što želi.
Sutkinja: Koni 007 (Mađarska)
DJ: Vektor

Kategorije:

🧡 Baby vogue
Znaš elemente voguea ali nisi nikad walkao_la na ballu ili walkaš neko kraće vrijeme? Odaberi hoćeš li walkati old way, new way ili vogue femme i pokaži da znaš osnovne elemente tog stila voguea.

💛 Old way
Prvi stil voguea, old way, bio je nadahnut manekenskim pozama, borilačkim vještinama, svečanim vojnim paradama i pozama s egipatskih skulptura. Portretiran je u dokumentarnom filmu “Paris is Burning”, kao i u prvim sezonama serije “Pose”.

💚 Lip Sync
U ovoj kategoriji možeš zaraditi 10s pjesmom po vlastitom izboru. Prvih 8 prijavljenih ulazi u natjecanje. Svoju prijavu i verziju pjesme koju ćeš izvesti možeš poslati na mail [email protected] najkasnije do 20.6.

💙Vogue femme
Pokaži nam pet elemenata stila vogue femme: hands performance, catwalk, duckwalk, spin&dip i floor performance. Vogue femme je trenutno najpopularniji stil voguea, a razvile su ga transrodne žene.

💜 Vogue to everything
Zapleši neki od stilova voguea na glazbu koja nikako nije tipična vogue glazba.
Nema strogog dress codea za one koji walkaju, ali preporučujemo da u outfit uključiš neke od boja sa zastave duginih boja, zastave transrodnih osoba ili bilo koje druge zastave koja predstavlja neki od LGBTIQ+ identiteta. Express yourself!
▬▬ ▬▬
00:00-05:00 Attack
🧡 Lesa & Nina
Lesa i Nina bave se plesom kao i istraživanjem i puštanjem muzike. Aktivni su dio ulične i klupske plesne scene balkana, te svoj doprinos ovim subkulturama daju kroz ples, muziku i organiziranje evenata.
Selekcija im je inspirirana plesom, New York clubbingom i old school američkim zvukom. Namjera im je kroz glazbu potaknuti siguran prostor za ekspresiju i dijeljenje sa drugima.
💛 Tomas G

Dugogodišnji radijski DJ poznat iz Službenog početka vikenda na radiju 101 i Yammatu, danas producira emisiju nove plesne glazbe A Tracks na radiju 808. Posebno voli house svih podvrsta – pop, piano, disco, electro, funky, hard – od klasičnih hitova do najnovije produkcije.
💚 Vektor
Slušali ste ga na partyjima House of Flamingo i na nizu zagrebačkih kiki vogue ballova. U houseu se osjeća kod kuće, a njegov jedini glazbeni moto je da ‘nikada neće puštati dosadnu muziku’.
▬▬ ▬▬
00:00-05:00 Surogat
💙 Doxy (Schlag)

Osnivačica je i članica queer DIY aktivističkog programa Schlag, nastalog kao odgovor na slabu vidljivost žena i queer umjetnica na klupskoj sceni. Svoje je vještine također je i prenosila na Zbeletronovim dj radionicama. Doxy je posvećena različitostima i slobodi izražavanja kako na plesnom podiju tako i izvan njega, o čemu svjedoče njezini setovi prepuni okusa s naglaskom na njegovanje underground zvuka.
💜 Metod (Kruha i Bipiema)

Aktivno je uključen u zagrebačku scenu elektronske glazbe, primarno kao dio DIY kolektiva Kruha i Bipiema. U estetskom smislu, promovira zvuk koji se uglavnom kreće u domeni tvrđeg i bržeg plesnog ritma (power house – techno – trance).
🧡 Tahikardija (Kruha i Bipiema)

Djeluje kroz kolektiv KBPM, potaknuta potrebom za izražavanjem i eksperimentiranjem kroz muziku. Privlači ju kombiniranje glazbe iz različitih razdoblja koja nose sličnu atmosferu, kao što su zaboravljeni dragulji iz ranih devedesetih i melankolična atmosfera skandinavskog trance, putujući kroz space house, ritualne ritmove i techno himne, a sve provučeno kroz filter trance nostalgije.

▬▬ UPAD ▬▬
Cijena ulaza će biti 40 kuna u pretprodaji i 50 kuna na sam dan eventa.

Sljedeći događaj