11
tra
Zagreb
Tvornica kulture

Passenger

Zagreb | Tvornica kulture

11. 04. 2023 | 20:00

Passenger

314605395_496926209126108_444159001032332169_n

share

Engleski kantautor i glazbenik Passenger premijerno dolazi u Hrvatsku i to u zagrebačku Tvornicu kulture u utorak 11. travnja 2023.

Mike Rosenberg, poznatiji kao Passenger, doslovce je cijeli svijet osvojio sa svojim hitom “Let Her Go” koji ga je od uličnog svirača lansirao među zvijezde i na najveće stadione. Pjesma je završila na prvom mjestu ljestvica najboljih singlova u 19 zemalja, a među nagradama se izdvaja ona za najbolju kantautorsku pjesmu, nominacija na Brit Awards za britanski singl godine, kao i Ivor Novello nagrada za najizvođeniju pjesmu. Do danas spot za pjesmu ostaje među top 25 najgledanijih videa u povijesti YouTubea, a trenutno je na 24. mjestu s više od 3,3 milijarde pregleda.

Višestruko nagrađivani glazbenik iz Brightona, već je tijekom nastupanja s bendom počeo graditi međunarodnu karijeru, a album “Wide Eyes Blind Love” mu je osigurao fanove i pune dvorane u Australiji, kao i u UK-u. No, studijsko izdanje “All The Little Lights”, koji je sadržavalo megahit “Let Her Go”, odveo je Passengera u potpuno novu dimenziju karijere.

Konstantnu prisutnost na top ljestvicama nastavio je s albumima poput “Whispers”, ”Young as the Morning Old as the Sea”, “Runaway” ili najnovijim “Birds That Flew and Ships That Sailed” s kojim je još jednom zasjeo na popis top 40 UK albuma, dok pjesme ostvaruju milijarde streamova.

Intimne folk indie pop pjesme osigurale su mu vjerne sljedbenike i glazbeni uspjeh sve do danas. Mediji ga nazivaju jednim od najproduktivnijih autora, a autentičnost na i izvan pozornice zavrijedila mu globalnu fan bazu zbog čega i nastavlja nastupati na najvećim svjetskim pozornicama.

Sve je to samo djelić priče o Passengeru koji kroz gotovo desetljeće i pol karijere broji 12 albuma. Njegov premijerni dolazak u Hrvatsku u sklopu velike europske turneje zakazan je za 11. travnja 2023.

***

Osobe u invalidskim kolicima ulaze besplatno, pratnja mora imati ulaznicu.

Djeca do 7 godina ulaze besplatno, uz pratnju roditelja.

Sljedeći događaj