23 - 24
ruj
Rijeka
Peek & Poke

Peek & Poke

Rijeka | Peek & Poke

23 - 24.09.2022

Peek & Poke

Peek&Poke 15 godina plakat by Ivan Antunović

share

Muzej informatike Peek&Poke nastavlja s proslavom 15 godina neprekidnog djelovanja. Nakon sjajnog koncerta Stevena Browna slijedi dvodnevni mini festival elektronske glazbe pod nazivom: Naših malih Velikih 15 godina.
Svoje ekskluzivne nastupe u Peek&Poke pripremaju dragi prijatelji: Iv/An, Microslav i poseban inozemni gost Remute.

Festival u petak, 23.9. otvara Iv/An, koji sam voli reći da je njegova “muzička karijera” popriličan kreativni nered. Samozatajno stvara muziku još od druge polovice devedesetih a jednaku pažnju u kontekstu same muzike poklanja i grafičkom dizajnu, koji mu je ujedno i profesija. Njegov nastup uživo povodom 15. obljetnice muzeja Peek&Poke, bit će njegovo drugo konkretnije gostovanje u Rijeci, a ujedno je i autor vizualnog rješenja za cijeli program.

Nakon Iv/An svoj set sprema i Microslav. Od prvih breakbeatova na Protrackeru i Amigi600 devedesetih, preko nebrojenih VST pluginova na PC-u i FLstudiju do pozamašne kolekcije analognih sintisajzera i ritam mašina danas, elektronski zvuk stalna je inspiracija. Microslav je izdao nekoliko EPa za Crobot Crew, Binalog Productions, Shameless Toady i Bass Agenda records koje ćete čuti u dj setu sa još puno nikada objavljenih uradaka.

U subotu, 24.9., rođendansku proslavu uveličati će zaista poseban gost iz Njemačke, Remute. Glazbenik koji uživa status mega zvijezde u Japanu, a posebnost mu je što svoju glazbu objavljuje na medijima za SNES, GameBoy, Nintendo 64, …

Peek&Poke je prvi muzej u povijesti računala u Hrvatskoj osnovan je 2007. i trenutno na 300 četvornih metara izlaže preko 1500 eksponata. Izlošci sežu od “Procalculo” kalkulatora (1914.) do SGI Onyxa – sjećate li se efekata Jurskog parka?

Ograničen broj ulaznica već je u prodaji putem sustava Entrio te u Dallas music shop Rijeka i u Peek&Poke. Pojedinačna (za jedan ili drugi dan) cijena ulaznice iznosi 50,00 kn dok će za oba dana (festivalska) biti potrebno izdvojiti 75,00 kn.

Program je sufinanciran sredstavima Javnih potreba u kulturi Grada Rijeke.

Sljedeći događaj

23
ruj
Zagreb
Boogaloo
Cro Floyd