07
velj
Zagreb
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana

Perpetuum Jazzile

Zagreb | Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana

07. 02. 2023 | 20:00

Perpetuum Jazzile

807ba39cae540f3e44e9e2e2b2dd6e3d (1)

share

Svjetski glazbeni fenomen započinje cjelogodišnje slavlje koncertom u Zagrebu, gdje će predstaviti nove obrade svjetskih hitova, a punom parom spremaju i studijski album i turneju po Europi!
Jedna od najvećih i najprepoznatljivijih vokalnih skupina na svijetu Perpetuum Jazzile 2023. posvetit će obilježavanju 40 godinu postojanja. 
„Cijela godina bit će u znaku našeg okruglog jubileja. Oživjet ćemo sve naše najveće hitove i uvježbavati nove pjesme. Uskoro ćemo objaviti i prvi singl s nadolazećeg studijskog albuma za koji se nadamo da će zadiviti obožavatelje diljem svijeta“, kažu iz Perpetuuma, grupe čiji članovi u novu godinu uskaču radno, zatvaranjem manifestacije Europske prijestolnice kulture 2022. u Novom Sadu, a spremaju se već i za turneju na koju kreću početkom godine po, kako kažu, rodnoj regiji. Nakon koncerta u Zagrebu nastupit će i u Beogradu, Skoplju, Sarajevu, Zenici. Završno slavlje bit će u Cankarjevom domu krajem godine.
Perpetuum Jazzile je vokalni (a capella) zbor od 40 vrhunskih pjevača koji uživo pružaju nesvakidašnje iskustvo – dvosatni, fascinantni vatromet birane glazbe, vrhunske izvedbe, strasti i emocije! Njihovi koncerti satkani su od svjetski hitova raznih žanrova, jazz, pop, swinga, rocka, bossa nove, sambe, gospela…
Bogati koncertni repertoar zbora Perpetuum Jazzile uključuje jedinstvene vokalne obrade svjetski poznatih glazbenih uspješnica izvođača kao što su ABBA, Toto, Michael Jackson, The Queen, Daft Punk, David Guetta, Lady Gaga, Earth, Wind & Fire, Billy Joel, David Bowie, Joni Mitchell, George Benson, Bee Gees i drugih legendi, kao i vlastite interpretacije i obrade raznih narodnih pjesama. Vokalni orkestar pjeva na engleskom, portugalskom, španjolskom, talijanskom, njemačkom, hrvatskom, makedonskom, slovenskom i drugim jezicima
Perpetuum Jazzile osnovao je umjetnički voditelj Marko Tiran 1983. godine pod imenom Gaudeamus. Danas je Perpetuum Jazzile najpopularniji vokalni orkestar na YouTubeu, čiji pregledi dosežu preko 90 milijuna (vodeća je Afrika s više od 22 milijuna pregleda). Njihovi glazbeni spotovi često su na popisu top 40 najpopularnijih videa na YouTubeu. Skupina je osvojila slovensko posebno postignuće nagradu Viktor 2008. godine, nakon što je njihov video pjesme Africa od Tota postao viralan na YouTubeu.

Sljedeći događaj

07
velj
Dubrovnik
Franjevački samostan Male braće
Sv. Vlaho i Dubrovnik u riječi i glazbi dubrovačkih autora