08
stu
Zagreb
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana

Perpetuum Jazzile

Zagreb | Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana

08. 11. 2021 | 20:00

Perpetuum Jazzile

share

Slovenska jazz-atrakcija Perpetuum Jazzile jedna je od najpoznatijih i najspektakularnijih vokalnih grupa na svijetu.
Omiljen u kritici i publici, slovenski bend poznat je po svojim snažnim ritmovima, bogatim harmonijama, neviđenoj kreativnosti, pozitivnoj energiji i širokoj paleti glazbenih žanrova koje pjevači stvaraju svojim glasovima, među kojima su poprockjazzgospelbluesbossa novadiscofunketno i brojni drugi.
Bogati repertoar ovog nevjerojatnog benda sastoji se od hitova slavnih glazbenika i sastava kao što su ABBA, Toto, Michael Jackson, The Queen, Daft Punk, David Guetta, Lady Gaga, Earth, Wind & Fire, Billy Joel, David Bowie, Joni Mitchell, George Benson, Bee Gees te drugih legendi.
Na njihovim koncertima publika dobiva jedinstvenu glazbu, uz veliku dušu benda. Ovo nisu samo kreativni vokalni nastupi, koji su također privukli mnoge renomirane glazbenike širom svijeta, Perpetuum Jazzile uvijek daju energiju i snažan zvuk koji mnogi ne očekuju od ljudskog glasa.
Perpetuum Jazzile je osnovan 1983. godine, pod utjecajem tadašnjeg umjetničkog redatelja Marka Tirana, koji je počeo s grupom (pod imenom Gaudeamus) izvoditi zahtjevan program vokalnih jazz ansambala.
Danas je Perpetuum Jazzile najpopularniji vokalni orkestar na YouTubeu, gdje njegove pjesme (i pjesma Afrika u prvom planu) već prelaze 50 milijuna pregleda. Video-snimci nagrađivanog Perpetuum Jazzilea također su bili među 40 najpopularnijih YouTube video-snimaka, a za uspjeh Afrike zbor je dobio nagradu Viktor za posebna dostignuća u 2008. godini.
Perpetuum Jazzile nastupa već godinama širom svijeta, no „jako se radujemo što ponovno dolazimo u Zagreb i imamo priliku s našom vokalnom ekstazom oduševiti sve naše fanove u Lisinskom. Sigurni smo da će to biti velika zabava za nas na pozornici  i za publiku. Dođite da uživamo i pjevamo zajedno!“ poručuju članovi Perpetuum Jazzile.

Sljedeći događaj

10
stu
Zagreb
Meštrovićev paviljon, HDLU
MARIO PENZAR, čembalo