12
tra
Zagreb
Lauba

"Pet stadija žalovanja" Krešimira Seletkovića u izvedbi Zbora HRT-a

Zagreb | Lauba

12. 04. 2022 | 20:00

Pet stadija žalovanja Krešimira Seletkovića u izvedbi Zbora HRT-a

Seletkovic2

share

Zbor HRT-a
Tomislav Fačini, dirigent
Branimir Pustički, violončelo

Krešimir Seletković: Pet stadija žalovanja, za mješoviti zbor i violončelo (praizvedba)

Nagrađivani skladatelj, profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, aktivan na raznim područjima suvremene hrvatske glazbe, Krešimir Seletković, rezidencijalni je skladatelj HRT-a u ovoj sezoni. U tom je svojstvu već napisao djelo “Dystopia” koje je praizveo Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem maestra Pascala Rophéa u Majstorskom ciklusu 2. prosinca 2021. Prema jednoglasnoj odluci stručnog žirija, djelo je zaslužilo Nagradu grada Čakovca “Josip Štolcer Slavenski” koja se dodjeljuje za najbolje djelo hrvatskog skladatelja praizvedeno u protekloj godini.

U istom svojstvu rezidencijalnog skladatelja, Seletković je napisao i novo djelo za Zbor HRT-a, uz violončelo, čija nas praizvedba očekuje na pretposljednjem koncertu iz ovosezonskog ciklusa Sfumato u Laubi. Djelo nosi naslov “Pet stadija žalovanja” prema modelu koji je sastavila psihijatrica Elisabeth Kübler-Ross s ciljem olakšavanja razumijevanja ljudskih reakcija na gubitak i nošenje s posljedicama. Stadiji žalovanja – Poricanje, Ljutnja, Pregovaranje, Depresija i Prihvaćanje – ujedno su stavci djela.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 50 kuna putem sustava ulaznice.hr te dva sata prije početka koncerta u Laubi.

Umirovljenicima, učenicima, studentima i skupnim posjetima (više od 15 ulaznica) odobravat će se popust od 40 %, a osobama s invaliditetom, uključujući i osobu u pratnji, popust od 50 %. Pretplatnici ciklusa Sfumato i ciklusa Kanconijer iz sezone 2019./2020., prema evidenciji pretplatnika, moći će ostvariti 25 % popusta. Popuste je moguće ostvariti kupnjom ulaznice u Laubi. Plaćanje je gotovinsko.

Prema novoj odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprečavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, u dijelu koji se odnosi na profesionalne umjetničke izvedbe i programe, u zatvorenim prostorima na kojima su osigurana sjedeća mjesta više nisu potrebne EU digitalne COVID potvrde. Nošenje zaštitnih maski za lice i dalje je obvezatno radi uzajamne sigurnosti.

Sljedeći događaj

13
tra
Split
Hrvatski dom Split
Matej Ćurlin i Ana Kačić Barišić