01
ruj
ISTRA I PRIMORJE
Vrsar

Plavi orkestar - Vrsar

ISTRA I PRIMORJE | Vrsar

01. 09. 2024 | 21:00

Plavi orkestar - Vrsar

Plavi orkestar – Vrsar, Montraker

share

Legendarni sarajevski bend Plavi orkestar, za mnoge najomiljeniji bend u regiji, vraća se na scenu! Prvi put nakon pet godina, Plavi Orkestar nastupiti će na festivalu Montraker u Vrsaru, 1. rujna.

Karijeru Plavog orkestra obilježili su veliki hitovi poput antologijskih pjesama: “Suada”, “Kaja”, “Bolje biti pijan nego star”, “Sava tiho teče”, “Zelene su bile oči te”, “Kad mi kažeš ‘paša'”, “Ako su to samo bile laži”, “Odlazim”, čija popularnost i prisutnost godinama ne jenjavaju. 

Plavi orkestar osnovan je 1983. godine u Sarajevu u sklopu pokreta “Novi primitivci”, u kojem su bili i Zabranjeno pušenje, Elvis J. Kurtović i još neki drugi kultni sarajevski glazbenici. Kritičari smatraju bend jednim od najvećih kulturnih fenomena osamdesetih i devedesetih godina, bliskim kako starijim tako i mlađim generacijama slušatelja.

Izdali su 8 albuma, koji su se ukupno prodali u tiražu od preko 5 milijuna primjeraka, a svijet su više puta obišli turnejama s ukupno više od 1.500 koncerata. 

Iako je Plavi orkestar imao više stanki u karijeri, mnogi obožavatelji nisu ih nikad zaboravili, a njihove pjesme su postali su vječni evergreene na ovim prostorima. Za povratničku turneju u Hrvatskoj okupio ih producent Tomislav Kašljavić. Ulaznice su dostupne u sustavima Eventim.hr i Mojekarte.hr.

Sljedeći događaj

07
ruj
Zagreb
ŠRC Šalata
Brkovi – Šalata