27 - 28
svi
Rijeka
Pogon kulture

Po’ Metra Crijeva, She Loves Pablo, Šiza

Rijeka | Pogon kulture

27 - 28.05.2022

Po’ Metra Crijeva, She Loves Pablo, Šiza

pmc 3

share

U prvom izdanju, predstavljamo nadistorzirani Glazbeni paket kojeg čine ča metal prvaci Po’ Metra Crijeva, stoner rock asevi She Loves Pablo i garažni punk rock duo Šiza.

PO’ METRA CRIJEVA
Po’ Metra Crijeva je prvi i jedini Ča-Metal™ bend. Šesteročlana grupa koja inspiraciju crpi iz istarskih legendi, mitova i priča, a glazbu radi pod utjecajem istarske ljestvice i metala. Zvukom benda, uz višeglasno pjevanje, žestoke gitare, synthove i bubnjeve dominiraju sopile.

Osnovani 2003. godine, izdali su tri albuma u vlastitom izdanju, a najnoviji album, ”Ča Metal” iz 2018. od publike i kritike je primljen s velikim zanimanjem.

SHE LOVES PABLO
She Loves Pablo je groove rock bend iz Zagreba, jedan je od stupova domaće alternativne scene već gotovo 15 godina, a uz divlje nastupe koji su redovito rasprodani, karijernim koracima sve više dokazuju da su predodređeni za velike svjetske pozornice.

Njihovi masni, bluesom prožeti riffovi, prodorni vokali i moćni ritmovi, u kombinaciji s eksplozivnim i preciznim nastupima zaradili su im reputaciju jednog od najboljih lokalnih live bendova.

Na koncertu će osim starijih bisera svirati i svoj četvrti studijski album „Death Threats From Future Self” iz 2020. godine koji je promoviran koncetima širom regije, ali i Europe.

ŠIZA
Šizu čine Marko Kuhar (bubanj) i Bruno Antolić (bass/vokal) koji minimalističkim pristupom ritam sekcije i vokala stvaraju žestoki zvuk. Negdje na ivici između glasnog garažnog rocka i sirovog post-punka smjestio se njihov debi album ”Pristojnost iz malog prsta izgubila se u srednjem”, objavljenn u ožujku prošle godine.

Kroz razigranu ritam sekciju i masne te žestoke bass riffove, albumpredstavlja deset temperamentnih pjesama koje su upakirane u nepokolebljive stavove navodeći slušatelja na propitkivanje moralnosti i uspinjanja u ”hranidbenom lancu” života.

Sljedeći događaj

27
svi
Pula
Kaštel
Let 3