19
ožu
Zagreb
Tvornica kulture

pocket palma

Zagreb | Tvornica kulture

19. 03. 2022 | 20:00

pocket palma

Pocket Palma

share

Pocket Palma, jedan od najboljih synth-pop bendova ovih prostora, nastupit će u Tvornici kulture u subotu, 19. ožujka. Njihov veliki zagrebački solo koncert bit će ujedno i predstavljanje sjajnog prošlogodišnjeg albuma „Atomi“.

Pocket palmu čine Anja Papa, Luka Vidović, i Bruno Žabek, trio koji se posljednjih sezona pozicionirao kao jedan od najkvalitetnijih pop bendova cijele regije. Njihov glazbeni put počinje 2012. kada Anja i Luka osnivaju Side Project koji je objavio dva studijska albuma. Velika promjena dolazi preimenovanjem u Pocket palma i odlukom da pjevaju na hrvatskom što rezultira istoimenim albumom 2019. godine. Debi „Pocket palma“ nošen singlovima „Kako izgleda kraj“, „Godišnji“, „Ono što nam inače nedostaje“ i „Sjećanja“ stavio je akcent na bend kao vjerojatno najkreativniji skladateljsko – producentski bend nove generacije. Sastavu se ubrzo pridružuje i gitarist Bruno Žabek, koji u live nastupe donosi još energije, a kvalitetu potvrđuju prošlogodišnjim albumom „Atomi“, njihovim drugim za Aquarius Records

Ovaj album je u isto vrijeme i više pop i više synthwave od debitantskog albuma. Gledamo na njega kao veliki upgrade na prvi album, a na njemu se nalazi toliko stilski različitih pjesama da je teško definirati koliko je po zvuku drugačiji od prvog albuma. Baš zbog te raznolikosti mislimo da svakako postoji nešto baš za svakog slušatelja i jedva čekamo čuti reakciju publike.”, ispričali su Anja i Luka povodom izlaska “Atoma” u listopadu. Gotovo pola godine kasnije to izdanje “izbacilo” je čak pet singlova – “Pogled”, “Mene nema”, “More”, “Zauvijek” I “Daleki poljupci” – čiji spotovi su vizualno i stilskli razrađenih da lakoćom i efektno skaču iz 80-tih u sadašnjost, što je djelom zasluga njihovog stalnog suradnika Benjamina Strikea. Pocket palma prošle je godine zasluženo uhvatila I svoj prvi priznanje medija, Rock&Off nagradu za electro izvođača godine.

Lista glazbenika s kojima su radili puni se iz dana dan, a zasad su na njoj z++, Nika Turković, Boris Štok, Meritas, Kris, Bekka, dok posebno mjesto zauzimaju Tam i Fantom, uzbudljivi akteri nove regionalne scene koji će im gostovati 19. ožujka u Tvornici kulture. Upravo taj zagrebački koncert fokus je benda već neko vrijeme za koji spremaju novu scenografiju i kostime.

Ulaznice su prodaji po cijeni od 60 kn, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 80 kn. Online prodajno mjesto je CoreEvent, dok su fizičke ulaznice dostupne u Dirty Old Shopu, Rockmarku i Drito baru.

Na ulazu je potrebno pokazati digitalnu EU Covid potvrdu, ovlašteni rezultat negativnog antigenskog testa ne starijeg od 48h ili dokaz o preboljenju u zadnjih 6 mjeseci. Na samom ulazu neće biti testiranja.

Program je sufinanciran putem Natječaja “Jer svirati se mora 2“ provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije.

Sljedeći događaj

19 - 03
ožu
Zagreb
Dva osam
VOLTA 4th Birthday w/ MIMI