18 - 19
kol
Šibenik
Martinska

Preach the Rič

Šibenik | Martinska

18 - 19.08.2023

Preach the Rič

share

Dvije najveće regionalne zvijezde hip-hopa i repa, Smoke Mardeljano i Frenkie, premijerno nastupaju u Šibeniku i to na prvom izdanju PREACH THE RIČ hip-hop festivala. Hvaljeni umjetnici sa zavidnom karijerom nastupaju na prvom ikad PREACH THE RIČ festivalu 18. i 19. kolovoza na Martinskoj u Šibeniku.

Ideja i koncept pokretanja PREACH THE RIČ festivala je njegovati i razvijati domaću scenu te je povezati s akterima iz zemlje i okolice. Stvoriti nove obožavatelje kao i moguće nove glazbenike ovog najraširenijeg žanra, prilika da domaća publika na svom terenu po prvi put čuje neke od najvećih zvijezda iz regije, nadamo se, potaknut će stvari u tom smjeru.

Smoke Mardeljano nastupa u petak 18. kolovoza, a Frenkie u subotu 19. kolovoza. Ostatak line-upa objavljujemo idućeg tjedna, kada PREACH THE RIČ otkriva i jake snage hrvatskog hip-hopa koji će nastupati na Martinskoj.

***
Smoke Mardeljano, petak 18.8.
Jedan od najautentičnijih repera regionalne scene Smoke Mardeljano, pravim imenom Miloš Stojanović, drži temelje ovdašnjeg hip-hopa već dugi niz godina Prepoznatljiv je zahvaljujući svom uličnom stilu repanja i njegovanju stare škole. Osim suradnje s regionalnim muzičarima, kao što su Sijam, Prti Bee Gee, Struka i Bvana, o Mardeljanu je 2016. godine snimljena i biografija u obliku filma naziva “Ja repujem – Smoke Mardeljano”.

***
Frenkie, subota 19.8.
Adnan Hamidović Frenkie jedan je od najuspješnijih i najutjecajnijih balkanskih repera. Karijeru je počeo surađujući s Edom Maajkom i Fm Jam ekipom, čiji je član od samih početaka. Izdao je osam albuma od kojih se ističu prvijenac “Odličan cd”, “Protuotrov, Troyanac” te zajednički album “Putanja” s Kontrom i Indigom. Posljednji u nizu je “Egzil”, još jedan zajednički album s Kontrom i Indigom, a kroz 2023. godinu korača u reggae zvuku koji dominira novim albumom “Dunya”.

Frenkie je dobitnik brojnih strukovnih, surađuje i s europskim hip-hop muzičarima što je rezultiralo albumom “Diversidad”. Koliko je Frenkie utjecajan govori činjenica da su po njegovoj pjesmi snimljeni dokumentarni filmovi “Pismo” i “Granica”. Surađuje na dokumentarcima “Stani na put” i “Soul train”, premijerno prikazanim na Sarajevo Film Festivalu 2015. Frenkijeva pjesma “Soundtrack” pojavila se u holivudskom blockbusteru “Incredible Hulk”, pisao je muziku za predstavu “Mortal Kombajn” Dine Mustafića, a nastupio je i sa Sarajevskom filharmonijom.

Ulaznice za PREACH THE RIČ dostupne su na platformi Entrio po cijeni od 20€ za jedan, te 40€ za oba dana. Od 1. kolovoza cijene rastu na 25€, odnosno 45€, dok će na ulazu cijena jednodnevne ulaznice biti 30€ te 50€ za cijeli festival.

Sljedeći događaj

18
kol
Split
Hrvatski dom Split – Koncertna dvorana Ive Tijardovića
10. Piano Loop Festival: Hayato Sumino