15
lip
Zagreb
Kino Urania

Nina Romić u Uraniji

Zagreb | Kino Urania

15. 06. 2023 | 20:00

Nina Romić u Uraniji

Nina Romić / Foto: Matej Grgić

share

Jezero je peti album glazbenice Nine Romić i koji izlazi 16. lipnja za Aquarius Records. Koncertno predstavljanje albuma održat će se 15. i 16. lipnja u Uraniji – prostoru kreacije, u 20 sati.
Tijekom promocije održat će se i projekcija kratkometražnog filma Jezero.
Nina Romić jedna je od najcjenjenijih hrvatskih kantautorica mlađe generacije i organizatorica Začarane Močvare, programa koji promovira kantautorsku scenu. Do sada je objavila četiri albuma, a uskoro joj izlazi peti autorski album naziva Jezero. Godine 2010. objavljen joj je prvi album Daljine, kojim se afirmira kao kantautorica prepoznatljivog tzv. ženskog pisma domaće glazbene scene. Nakon tog uspješnog debitantskog ostvarenja, drugim albumom Ptice osvojila je kritiku diljem Hrvatske i regije te zasjela na većinu top-lista glazbenih ostvarenja za 2012.
Uslijedili su hvaljeni i među kritičarima izvrsno prihvaćeni albumi Stablo 2014., koji je osvojio prestižnu nominaciju IMPALA za najbolji europski album, i Sloboda 2018. godine, a kroz mjesec dana izlazi joj peti autorski album – Jezero.
Ninin važan doprinos razvoju domaće kantautorske scene je i održavanje raznih događanja i projekata koje je ona inicirala i organizirala, pa se od 2007. bavi i organizacijom kantautorskih koncerata; najpoznatiji i najdugovječniji projekt je Začarana Močvara, u klubu Močvara u Zagrebu kojeg ona vodi kao umjetnička voditeljica.
Zaronite u Jezero: https://bfan.link/jezero

Sljedeći događaj

16 - 17
lip
SREDIŠNJA I SJEVERNA HRVATSKA
Izletište Goričanec
Trash & Burn