29
lis
Zagreb
AKC Attack

Pržilica: Klot Ljudi, Žbilj Mozaik

Zagreb | AKC Attack

29. 10. 2022 | 20:30

Pržilica: Klot Ljudi, Žbilj Mozaik

pržilica facebook

share

29.10. 2022. // 20:30 // 40 kn / 5,31 €
Nakon nekoliko Hardcore Punk gostovanja, Pržilicu nastavljamo u drugačijem, ali jednako zanimljivom i uzbudljivom smjeru.
Za vas prže:

KLOT LJUDI (Art Punk/Psych, Beograd)
https://krava.bandcamp.com/album/fa-izam-ljubavi
Kad bend odluči napustiti provjerenu i uspješnu formulu tročlanog punk benda i fokusira se na kompleksnije kompozicije u kojima uspješno kombinira zvuk beogradske New Wave scene osamdesetih i lucidnost Psychea, uz dodavanje troje novih članova, on u svoju karijeru unosi značajan stupanj rizika. Međutim, kako i svjedoči primjer Klot Ljudi, rizik se ponekad i isplati, budući da smo se na prvo slušanje njihovog kritički priznatog Fašizma Ljubavi uvjerili da kombinacija ranije navedenog New Wavea i Psychea izrazito dobro funkcionira. Istoimeni album našao se i na više-manje svim ljestvicama najboljih regionalnih izdanja 2021., no kao da smo ikad marili za neke tamo ljestvice od sedamdeset bendova.

ŽBLJ MOZAIK (Experimental/Post Punk, Zagreb)
https://zbljmozaik.bandcamp.com/album/gre-ka
Pokušaj mikro-historiografije kojom bismo u nekoliko rečenica predstavili Žblj Mozaik ostavlja nas sa zaključkom da je posrijedi jedan od najuzbudljivijih bendova iz šire okolice Zagreba. To i ne čudi s obzirom na to da članovi u svom portfoliju imaju zapisano članstvo u bendovima Parnepar, How Yes No, No No Instigator i mnogim drugima. No to je samo 1/6 Žblj Mozaika koji će nam se u Attacku predstaviti u dosad neviđenoj kombinaciji kako i priliči bendu koji iza sebe ima hitove poput 𝑼𝒗𝒐𝒅𝒂 𝒖 𝒔𝒐𝒄𝒊𝒋𝒂𝒍𝒏𝒖 𝒆𝒑𝒊𝒔𝒕𝒆𝒎𝒐𝒍𝒐𝒈𝒊𝒋𝒖, 𝑶𝒌𝒖𝒑𝒍𝒋𝒂𝒏𝒋𝒂 𝒏𝒂 𝒋𝒂𝒗𝒏𝒊𝒎 𝒎𝒋𝒆𝒔𝒕𝒊𝒎𝒂 𝒊 𝑰𝒛𝒗𝒐𝒅𝒂 𝒔 𝒕𝒆𝒌𝒖𝒄́𝒆𝒈 𝒓𝒂𝒄̌𝒖𝒏𝒂.
!!! VAŽNO !!!
Kao i na svim Pržilicama, svima mlađima od 18 dajemo 50% popusta prilikom kupnje karte

Sljedeći događaj

29
lis
Zagreb
Peti Kupe
Jelly w/ Darwin