15
lip
Zagreb
AKC Attack

Pržilica vol.2: OUST, PAKT, NAILED IN

Zagreb | AKC Attack

15. 06. 2022 | 20:00

Pržilica vol.2: OUST, PAKT, NAILED IN

oust

share

Klub Attack! predstavlja:

Pržilica vol.2: OUST, PAKT, NAILED IN

AKC ATTACK // 15.6.2022. // 20:00 // 40kn
U obilju inozemnih gostovanja, koja su se ovoga mjeseca nanizala u našem klubu, odlučili smo ubaciti još jedno da nas podsjeti na inherentnu političnost žanra.
Za vas prže:
OUST (Hardcore Punk, Amsterdam/Nijmegen/Rim)
https://oustpunx.bandcamp.com/
Kao što je vidljivo iz naslova, OUST nam u goste dolaze iz čak tri grada. Dok je udaljenost Amsterdama i Nijmegena prihvatljiva za funkcioniranje benda, na guranju benda s jednim članom u Rimu im skidamo kapu. Sjetite se samo svih izgovora koje ste čuli dok ste entuzijastično nagovarali drugove i drugarice da vam se pridruže u bendovskoj epizodi, a ovi bi vam uzvratili da ne stignu jer rade, studiraju, treniraju ili gledaju serije. A vi radite sve to i svaki put se iznova čudite novim izgovorima. E pa OUST prže i to za ozbiljno! Beskompromisni politični punk za doba u kojem se pitamo skrivaju li ljudi stavove ili ih nemaju.
PAKT (D-Beat, Koper/Ljubljana)
https://pakt.bandcamp.com/
Čitajući dostupne lirikse na Bandcampu, ne možemo se oteti dojmu da PAKT glazbeno i tekstualno neodoljivo podsjeća na zlatno doba D-Beata/Crusta. I dok bi nas svi oni neoliberalne provenijencije, a takvih ima i među panksima, upozorili na klišej, mladenački bunt i ispraznosti takve kritike, mi im uzvraćamo činjenicom da nije radikalna pankčina ta koja je zapela u vječitom prezentu, već kapitalizam!
NAILED IN (Hardcore Punk, Zagreb)
https://nailedin.bandcamp.com/
Iako su već dobro znani i rado viđeni gosti regionalnih i europskih ćumeza, NAILED IN su osvježenje u moru bezličnih bendova koji svako toliko nađu novi trend i ne napuštaju svoju prostoriju bez garantiranih honorara koje spremno uzimaju, kako klubovima ukrašenim reklamama poznatih pivskih korporacija, tako i DIY kolektivima. Njihov sirov zvuk i beskrupulozan stav je sve ono što nas je privuklo u pank na prvom mjestu, stoga nema izgovora za ostankom doma. Gig je u srijedu, a partiji za vikend.

Sljedeći događaj