18
ožu
Zagreb
Boogaloo

Psihomodo Pop

Zagreb | Boogaloo

18. 03. 2023 | 21:00

Psihomodo Pop

Psihomodo pop

share

“Ste dobro?” To pitanje postavili su momci iz Psihomodo popa prije 14 godina u Boogaloou na legendarnom koncertu u tom zagrbeačkom klubu i snimili istoimeni DVD/live album. Sad se vraćaju u Vukovarsku 68 pripremiti još jedan nezaboravni punk rock spektakl kakav mogu prirediti samo oni. Uostalom, ne smije se zanemariti nevjerojatnih 40 godina iskustva na pozornicama. Pribilježite si 18. ožujka (subota) u rokovnike, a ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 15 eura možete kupiti preko sustava Entrio.
Psihomodo pop osnovan je 1983. na temeljima grupe Neron u kojoj su svirali Tigran Kalebota -Tigi i Smiljan Paradiš – Šparka. Uz Nevena Kepeskog – Kepu, grupi se još priključio karizmatični frontman Davor Gobac koji je već kao trinaestogodišnjak svirao u vrlo nezgodnom punk bendu Klinska pomora (u kojem je kratkotrajni svirao i Saša Zelepugin!). Nakon još pokoje rošade u bendu pet godina kasnije izdaju album prvijenac “Godinu zmaja” koji je polučio ogroman uspjeh. Na nizozemskom rock festivalu Grote prijs of Netherland u konkurenciji od 600 bendova, ušli su šest najboljih sastava. Taj uspjeh zapazio je i MTV, gdje je prikazan spot engleske verzije njihovog najvećeg hita “Ja volim samo sebe” prepjevan na “I’m In Love With Gobac”.
Činjenica koju treba znati svaki ozbiljniji pub kvizaš – to je bio ujedno i prvi video spot prikazan na MTV-u s područja bivše Jugoslavije. Bend uskoro snima i Live in Amsterdam, svirali su i tromjesečnu turneju po SSSR-u koji će se uskoro raspasti, a bili su i predgrupa Ramonesima u Zagrebu i Ljubljani, što je vjerojatno bilo ostvarenje dječačkog/adolescentskog sna za sve članove benda. Drugi album im je “Sexy magazin”, a zatim slijedi “Tko je ubio Mickeya Mousea” koji je namijenjen djeci pa su se momci često pojavljivali u dječjim emisijama. Za spot “Starfucker” koji je snimio Gonzo dobili su nagrade Oktavijan i Porina, a potonji su dobili i za najbolji rock album 2001. godine. U svojoj vrlo bogatoj karijeri snimili su 11 studijskih albuma od kojih je najsvježiji “Digitalno nebo” iz 2019. Današnji članovi benda su Davor Gobac (vokal, gitara), Vlatko Ćavar Brada (gitara, usna harmonika, back vokal), Smiljan Paradiš Šparka (gitara, back vokal) i Jurij Novoselić Kuzma (saksofon, klavijature). Momci su u top formi, a u to se uvjerite 18. ožujka u Boogaloou!

Sljedeći događaj

19
ožu
Zagreb
Zagrebačko kazalište mladih – Dvorana Istra
Matija Dedić