28 - 29
lip
SREDIŠNJA I SJEVERNA HRVATSKA
Koprivnica

Puna šuma rokenrola 2024.

SREDIŠNJA I SJEVERNA HRVATSKA | Koprivnica

28 - 29.06.2024

Puna šuma rokenrola 2024.

Puna šuma rokenrola

share

Veliki interes za nastup na demo festivalu u sklopu Pune šume rokenrola 2024., i ove je godine zadao slatke brige organizatorima koji su odlučili izabrati 4 najbolja benda koji su zadovoljili osnovne uvjete nastupa – izvođači bez službenog izdanja s barem jednom autorskom pjesmom.

Napomenimo da je glavna nagrada festivala nastup na Rocklive festivalu u Koprivnici, 25. srpnja i snimanje audio singla u produkciji i studiju Benjamina Fabića. Stručni žiri odlučit će o najboljem izvođaču dok publika bira svojega miljenika koji osvaja promo fotkanje te recenziju svojeg live nastupa u respektabilnom glazbenom mediju.

U petak, prvog dana festivala na ROBIN DEMO STAGE iz Varaždina stižu nam:

Collective Rage hrvatski je hard rock bend, rođen iz strasti prema žestokom zvuku i energičnim nastupima. Surova snaga Collective Ragea dolazi do izražaja na nastupima, gdje se spoj gitara, basa, bubnjeva i vokala stapa u jedinstveni doživljaj za publiku.

Njihova dosadašnja putovanja po klubovima Hrvatske (Zagreb, Varaždin, Pula, Biograd na moru, Varaždinske Toplice..) označila su ih kao bend koji ne samo da svira, već stvara iskustvo. Nastupi diljem Hrvatske samo su vrh ledenog brijega. Strast za stvaranjem istinskih i emotivnih glazbenih trenutaka prenose lakoćom na publiku koja cijeni autentičnost i snagu hard rocka.

Šumu će dodatno šarmirati, mladi hardcoraši HYPER TIDEZ iz Metropole:

Hyper Tidez je dinamičan melodic hardcore/punk rock bend s korijenima u Zagrebu. Njihova glazba odlikuje se autentičnim izričajem, donoseći iskrene emocije i snažne poruke kroz vlastite pjesme. Bend je nastao krajem 2022. godine, te su cijelu 2023. godinu proveli svirajući gdje god im se pružila prilika, a uz svirke snimili su 3 pjesme i izbacili prvi od 3 planirana spota.

Alternativni Splićani donose nam dašak indie rocka: La VOLPE je alter/indie rock bend iz Splita. Nakon demo albuma Way Away i EP-a Picaresque bendu se pridružuje pjevačica Iva Omazić, a bend se okreće pisanju na Hrvatskom jeziku. La Volpe iza sebe ima 50ak svirki po Hrvatskoj i regiji, uključujući festivale poput WHF-a, finale HGF-a te INmusic 2017.

Čvrste gitare s puno gaina, na ROBIN DEMO STAGE donosi nam TRIP TO CALDERA:

Bend koji već godinama za sebe govori da je mlad, ali tek je nedavno krenuo u ozbiljnije stvaranje i snimanje glazbe. Bend postoji oko 4 godine, a postava je više manje ista od samog početka. Vole groovy muziku i gitare s puno gaina pa misle da i njihova glazba tako zvuči.

Prva večer festivala, petak, 28. lipnja, osim same središnjice demo bendova donosi nam i predavanje na temu autorstva partnera HDS ZAMPa, KUŠ (kazalište u šumi Ludens teatra), nastup veselih jazzera Scifidelity Orchestra, a tu su i nezaobilazne radionice za klinceze i klince.

Dobro je zapamtiti da festival otvara vrata u 16:00 dok program počinje već u 16:30.

Sljedeći događaj

28 - 29
lip
Zagreb
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana
Tambure kroz generacije