24
ožu
Zagreb
Park Ribnjak

Q'ART u tvom kvartu - Ribnjak

Zagreb | Park Ribnjak

24. 03. 2024 | 10:00

Q'ART u tvom kvartu - Ribnjak

Q’ART u tvom kvartu – Ribnjak

share

Prvo Q’ART okupljanje ove godine bit će u nedjelju 24. ožujka u Parku Ribnjak. U suradnji s Centrom mladih Ribnjak, ekipa Projekta Ilice: Q’ART odlučila je oživiti kvart Medveščak. Naziv festival-akcije je SMANJENJE NEJEDNAKOSTI, a od 9:30 do 16:30 sati svi su pozvani plesati Tango i Bachiatu, isprobati specijalitete različitih kultura, sudjelovati u raznim radionicama, upoznati humanitarce, saditi biljke s Miom te se prepustiti valu dobrih vibracija u Parku Ribnjak. Program koji su pripremili za vas uistinu prati temu i ime samog festivala te ukoliko dođete 24.3. na Ribnjak osjetit ćete važnost jednakosti i posebnost različitosti.

Projekt Ilica: Q’ART će ove godine svaku od osam festival-akcija posvetiti jednom od odabranih ciljeva Održivog razvoja koje je definirao UNESCO. Podržavajući te aktivnosti podržava se afirmacija i važnost artikulacije svakog od ciljeva. EKOSUSTAV GRADA krovni je naziv za sve ideje, ciljeve i projekte Umjetničke organizacije Imagine platform za 2024. godinu. Ekosustav grada obuhvaća čak 8 festivala od kojih će se 3 održati na Ilici, a 5 na različitim zagrebačkim kvartovima. Prvi kvart je upravo Medveščak. Projekt Q’ART u tvom KVARTU započeo je 2023. godine na Španskom te nastavio na Maksimiru i Bundeku, a festival-akcije na Ilici održale su se čak četiri puta te su obilježile svako godišnje doba. Ove godine naziv svake festival-akcije krasit će jedna od UNESCO-vih tema održivog razvoja. Humanitarne udruge i partneri s kojima surađuju na festivalima biti će povezani sa temama s kojima će se pojedini festivali baviti.

Glazbeno-plesni program uistinu je šarolik te svatko može pronaći nešto za sebe. Nastupat će RENOME Band, Klinci s Ribnjaka, Sitzfleisch (OŠ Ivan Goran Kovačić), Baby Jesus duo (X. gimnazija Ivan Supek), SO DO EL Sistema Hrvatska, Commi Balde – Kaira Kela te će na kraju biti plesne radionice Tango i Bachata (JRS) te Nepalska plesna skupina.

Likovni klub održat će se u zgradi Centra mladih Ribnjak – radionice će održati Edukido i Ocean znanja. Edukido održava radionicu s legićima za djecu pod nazivom UPOZNAJ SVIJET, a Ocean znanja radionice za starije od 16 godina pod nazivom VALOVI PROMJENE. Brojne radionice će se također održavati i u samom parku. EKOLOŠKA EDUKATIVNA IZRADA POSUDA OD LIMENKI za sve uzraste pod vodstvom Melite Požagaj (Udruga Čisteći medvjedići), RADIONICA SADNJE JAGODA I RAJČICA za djecu pod vodstvom Mie Borojević (MiBor Green), likona radionica za djecu i izložba dječijih radva pod nazivom LEPTIRIĆI ZA PETRINJU, KERAMIČKE RADIONICE pod vodstvom Živog Ateljea, SALON LJEPOTE ISPOD STABLA pod vodstvom Asaada i Samane te ŠETNJA PO PARKU S PREPOZNAVANJEM PTICA I DRVEĆA pod vodstvom Danka Hećimovića. Radionice će se održavati od 10 do 16 sati.

Sljedeći događaj

24
ožu
Zagreb
Bazilika sv. Antuna Padovanskog
Alan Kljajić: Glagolski requiem