13 - 15
ožu
Karlovac
Infoshop

Radionica audio produkcije: City sound scapes

Karlovac | Infoshop

13 - 15.03.2024

Radionica audio produkcije: City sound scapes

Radionica audio produkcije: City sound scapes

share

KA-MATRIX u okviru ovogodišnjeg programa Nova kultura_ Hibridni grad 024. organizira radionice audio produkcije koje će voditi zagrebački audio umjetnik i producent Tin Dožić.

Tijekom gostovanja u Karlovcu kroz trodnevnu radionice će se s polaznicima / cama napraviti audio snimke zvukova grada, a prikupljeni materijal će se potom obraditi i pripremiti za daljnje korištenje. Zadnji dan bit će predstavljeni zvučni materijal, a obrađeni zvukovi bit će objedinjeni u zajednički album zvukova / bazu podataka koji će biti postavljeni za slobodni download na stranici udruge KA-MATRIX i mrežnom servisu archive.org.
Kao temelj za snimanje polaznici će zabilježiti zvukove koji nas okružuje (gradilišta, industrija, željeznički i automobilski promet i sl.) te potom uređivati koristeći programe Audacity i Ableton Live.

Radionice će se održavati na otvorenom, u prostoru Infoshopa Karlovac i privremenom prostoru Saveza udruga Kaoperativa, Matice hrvatske 4, 3.kat.

Prikupljeni materijali moći će se besplatno koristiti kao zvučna podloga za video radove, javne nastupe, instalacije i druge multimedijalne sadržaje i programe čime se otvara pristupačnost i dostupnost široj umjetničkoj zajednici.
Tin Dožić (Rijeka, 1989.) je multimedijalni umjetnik koji je završio studij psihologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu (2016) i studij novih medija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu (2016).

U svojoj praksi često polazi od medija zvuka, a bavi se terenskim snimanjem, radijem, eksperimentalnom glazbom i multimedijalnim instalacijama. Svoj rad temelji na istraživanju medija.

Izlagao je i nastupao na raznim platformama u Hrvatskoj i inozemstvu, samostalno i u kolaborativnim projektima.
Dožićev rad Pjesme za antropocen osvojio je nagradu Zlatna lubenica na festivalu Media Mediterranea 2018. godine. Finalist je nagrade Radoslav Putar 2019. i alumni WHW akademije u generaciji 2019./2020.
Kao član autorskog tima: Sven Sorić (vizualni identitet), Hrvoje Spudić (vizualni identitet), Sara Salamon (video animacija) i Tin Dožić (oblikovanje zvuka) dobitnik je Nagrade 55. zagrebačkog salona primijenjene umjetnosti i dizajna (2020.) za mlade autore do 35. godina za vizualni identitet za 30. MBZ: Muzički biennale Zagreb / Music Biennale Zagreb.

Program:
13.03. 17:00 radionica snimanja i preslušavanje prikupljenih materijala
14.03. radionica editiranja materijala u programima Audacity i Ableton Live
15.03. predstavljanje prikupljenih materijala i uploada materijala na archive.org (SU KAoperativa, Matice hrvatske 4, 3. kat)

Pozivamo zainteresirane za sudjelovanje da se prijave na mail [email protected] ili telefon 095 4446880.

Radionice organizira i provodi udruga KA-MATRIX u okviru godišnjeg programa Nova kultura _ Hibridni grad 024. uz potporu Zaklade Kultura Nova, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Karlovca i Karlovačke županije.

Sljedeći događaj

13
ožu
Zagreb
Muzej suvremene umjetnosti – dvorana Gorgona
Jazz orkestar HRT-a: Renato Chicco