19
tra
Zagreb
Klub Masters

Reform: Ivan Smagghe @ Masters Club

Zagreb | Klub Masters

19. 04. 2024 | 23:00

Reform: Ivan Smagghe @ Masters Club

Reform: Ivan Smagghe @ Masters Club

share

Ivan Smagghe pripada elitnom društvu DJ-eva koje novinari često opisuju kao “The DJ’s DJ”.

Takvu titulu priskrbila mu je sposobnost besprijekornog sljubljivanja poznatih, bestidnih glazbenih numera, a da pritom ne gubi iz vida plesni podij natopljen stroboskopskim svjetlom, nonšalantno usput ubacujući i dozu sebe u cijeli miks.
Njegova produkcija povezala ga je i donijela pohvale od strane imena poput Craiga Richardsa, Vladimira Ivkovića, Paranoid London, Optima, Solara i naravno, njegovog dugogodišnjeg prijatelja Andrewa Weatheralla. Svi su oni istomišljenici u borbi dokazivanja elektroničke glazbe kao puno više od jednodimenzionalnog zvučnog zapisa za noćnu zabavu, i puno više od današnjih Instagram profila.

Nakon što je suosnovao legendarnu francusku etiketu i klupski program, “Kill The DJ”, Ivan je osnovao vlastitu etiketu – “Les Disques De La Mort”; platformu za objavljivanje izdanja i remikseva poznatih imena kao što su Manfredas, Cosmo Vitelli, Marco Passarani, I:Cube, Red Axes, Roman Fluegel, ali i novajlija kao što su Elles, Sworn Virgins, i Zillas on Acid. LDDLM je etiketa koja uvijek ostaje vjerna instinktivno prepoznatljivom “stilu bez stila” i odbija biti postavljena u bilokakve okvire.
COVID je promijenio način stvaranja i širenja glazbe, dok promišja o ponovnom oživljavanju LDDLM etikete, Ivan je s Nivom Arzijem iz Red Axes-a pokrenuo Amor Fati – blog stranicu na kojoj dijele editirane verzije glazbe svima koji ju žele.
Suradnja između Ivana i Niva rezultirala je i novim alter egom – Customs & Faces, čije je izdanje Axes x Smagghe 12″ najavljeno za ljeto 2024. na etiketi Animals Dancing.

Kad već pomislite da je to sve iz Ivanovog arsenala…on vas iznenadi s još jednim kreativnim projektom. “Dresden” je DJ duo koji Ivan dijeli s litvanskom legendom Manfredasom. Slavljenička je to manifestacija Ivanove etosa koja se proširila s rezidencija u Londonu i Vilniusu na svjetske ljetne turneje. Pripazite se njihovih cjelonoćnika, njihovih t-shirta nastalih u suradnji s Magic Castles i uskoro, njihovom ne tako funkcionalnom klupskom glazbom.

A kada ne producira, Ivan vikendima zabavlja mase u klubovima poput Lux Fragil (Lisabon), Nitsa (Barcelona), Rex (Pariz), In Between (Los Angeles), Corsica Studios (London), Nuits Sonores (Lyon), te festivalima Love International (Hrvatska), Houghton (UK) i mnogim drugim.

A da noć ne prođe bez lokalnog štiha, snage uparuju već poznati kostolomci Nicole i Flaneur.

Upad: 20€

Sljedeći događaj