18
svi
Zagreb
Klub Močvara

Reggae na Savi: Brain Holidays u Močvari

Zagreb | Klub Močvara

18. 05. 2023 | 20:00

Reggae na Savi: Brain Holidays u Močvari

močvara

share

Domaći reggae veterani se vraćaju u Močvaru!
𝗕𝗥𝗔𝗜𝗡 𝗛𝗢𝗟𝗜𝗗𝗔𝗬𝗦 (Zagreb)
Četvrtak, 18.5.2023.
Vrata 20h, koncert 21h
Upad u pretprodaji do 17.5.2023. u 23:59h: 7€/52,74 kn
Upad na dan događanja: 10 €/ 75,35kn
Ulaznice:
https://mochvara.hr/event-detail/64424d56c6b4f10828dcb303/
▬▬▬
Močvara će 18. svibnja iz Zagreba preseliti u Kingston kako bi se stvorila prava kulisa za nastup domaćih reggae pionira, grupe Brain Holidays. Članovi ove grupe pamte prve dane stvaranja reggae scene koja se okupljala u prostorima Močvare i bivšeg Attacka. Mnogo godina kasnije Brain Holidays se vraća se u Močvaru 18. svibnja pokazati najbolje od svog 23-godišnjeg opusa.
Prije samog koncerta, od 20h moći ćete pogledati njihov dokumentarni film “Bite Of Paradise” o snimanju albuma na Jamajci koji je ujedno osvojio nagradu na 16. DORF Festivalu za najbolji dokumentarni film.

Brain Holidays pioniri su reggae glazbe u Hrvatskoj, a osnovani su sad već daleke 2000. godine. Iza sebe imaju na stotine odsviranih festivalskih i samostalnih koncerata i pet studijskih albuma u izdanju Dallas Recordsa.
Album “Jamaican Connection” snimljen je u najboljem studiju na karipskom otočju Tuff Gong (Kingston, Jamajka) kojeg je osnovao legendarni Bob Marley, a na njemu su ugostili vrhunske glazbenike poput Italee, Hornsmana Coyotea, Alejandra Buendije, Kandžije i Brice. Za vrijeme boravka na Jamajci bend je nastupio i na Italee & The Circle Of Brethrens festivalu u Kingstonu.

Brain Holidays su se etablirali kao vodeći hrvatski reggae bend čije pjesme u probile žanrovske barijere pa se mogu čuti i u eteru domaćih komercijalni(ji)h radijskih postaja. Glazbu Holidaysa inspiriranu zlatnim periodom roots reggaea prate šareni tekstovi, od ozbiljnih angažiranih pa sve do zajebantskih i ljubavnih s neizostavnim lightmotivima pozitivnih vibracija i vjere u bolji i sretniji svijet. Live nastupi koji tjeraju na ples su jedan od najjačih aduta ovog mnogočlanog benda, a muskulfiber je zagarantiran.

Sljedeći događaj

18
svi
Zagreb
Vintage Industrial Bar
Dino Blunt