23
ruj
Zagreb
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana

Richard Clayderman u Lisinskom

Zagreb | Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana

23. 09. 2023 | 19:30

Richard Clayderman u Lisinskom

43d28973451d529ccaae422f0758052d

share

Svjetska turneja Richarda Claydermana u povodu 40. obljetnice glazbene karijere.

Vječiti romantičar, kojega je nekadašnja prva dama Amerike Nancy Reagan nazvala Princem romantike, svojim rasprodanim koncertima već 40 godina zadivljuje publiku širom svijeta.

Legendarni glazbenik karijeru je započeo još u ’70-ima, a svjetski je poznat po rekordnoj prodaji Balade za Adelinu, klasika koji je prodan u nevjerojatnoj nakladi od 22 milijuna primjeraka.

Prekretnica u njegovoj glazbenoj karijeri bio je susret s uglednim francuskim producentom Olivierom Toussaintom 1976. godine, koji je tada tražio novu glazbenu zvijezdu. Nedvojbeno ju je pronašao jer je od prvotno planirane naklade od 10.000 primjeraka, Balada za Adelinu dostigla nakladu od čak 22 milijuna! Time je započela neodoljiva priča o uspjehu.

Njegova glazba na koncertima kojima već desetljećima impresionira i starije i mlađe naraštaje redovito izaziva ovacije, a nerijetko i suze. Na koncertu u Zagrebu izvest će svoja najveća ostvarenja u posebnom vizualnom i akustičnom okruženju Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.

U 40 godina bogate glazbene karijere, Richard Clayderman održao je preko 2000 koncerata po cijelome svijetu, snimio je preko 1200 pjesama, prodao više od 85 milijuna albuma i osvojio 340 platinastih i zlatnih ploča. Nastupao je s brojnim glazbenim velikanima, uključujući slavni londonski Kraljevski filharmonijski orkestar, Tokijski simfonijski orkestar i mnogim drugima.

Sljedeći događaj

23
ruj
Varaždin
Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu – Veliko gledalište
Emmerich Kálmán: Grofica Marica u HNK Varaždin – Premijera