06
srp
Opatija
Ljetna pozornica Opatija

Richard Galliano i New York Tango Trio u Opatiji

Opatija | Ljetna pozornica Opatija

06. 07. 2024 | 21:30

Richard Galliano i New York Tango Trio u Opatiji

Richard Galliano i New York Tango Trio u Opatiji

share

24. Liburnia Jazz Festival i ove godine u Opatiju dovodi najveća imena svjetske i domaće jazz glazbe.

6. srpnja u Opatiji će na Ljetnoj pozornici nastupiti Richard Galliano i njegov sastav New York Tango Trio i publiku očarati zvukovima bandoneona i harmonike, tanga i francuskog musetta.

Richard Galliano je slavni francuski glazbeniki, idol svakog harmonikaša, čovjek kojemu je sam Astor Piazzola dao u zadatak stvoriti francuski “Novi musette”, kao što je i on stvorio argentinski “Novi tango”.
Karijeru i glazbu Richarda Galliana duboko je obilježio njegov susret s Astorom Piazzollom koji je rezultirao dubokim I iskrenim prijateljstvom. Od tada je Galliano svirao s najznačajnijim jazz glazbenicima. Chet Baker, Ron Carter, Joe Zawinul, Toots Thielemans, Wynton Marsalis, Charlie Haden, Gary Burton, Michel Portal, Biréli Lagrène, Jan Garbarek, Michel Petrucciani…, opisivali su njegov stil posebnim, izrazito kantabilnim, introspektivnim i zarazno liričnim, prozivajući ga “pjesnikom harmonike”.

Galliano se također isticao svojom izražajnom svestranošću, stekavši jednako solidnu reputaciju i na klasičnom području (on je jedini harmonikaš koji ima ugovor s Deutsche Grammophonom) i na polju francuske šansone (sa Sergeom Reggianijem, Claudeom Nougarom, Juliette Greco, Charlesom Aznavour, Serge Gainsbourg…), ostvarujući i ‘egzotične’ suradnje s Bobbyjem McFerrinom i Gilbertom Gilom.

Najavljujući koncert na Liburnia Jazz Festivalu, Galliano je rekao: “U društvu Sébastiena Giniauxa (gitara i violončelo) i Diega Imberta (kontrabas), pristupit ćemo repertoaru New Tanga i New Musetta jazzistički, svirajući potpuno slobodno, ponekad daleko od partiture, ali nikad daleko od duše skladatelja.”

EARLY BIRD ulaznice po cijeni od 20,00 eura(do 01. 06. 2024.) mogu se kupiti u na prodajnim mjestima sustava mojkarte.hr i online

Sljedeći događaj

08
srp
Zagreb
Tvornica kulture
Two Feet u Tvornici kulture