28
lip
Rijeka
Art-kvart Benčić

Riječke ljetne noći - Ibrica Jusić: "Od Shakespearea do sevdaha"

Rijeka | Art-kvart Benčić

28. 06. 2024 | 21:30

Riječke ljetne noći - Ibrica Jusić: Od Shakespearea do sevdaha

Ibrica Jusić

share

“Od Shakespearea do sevdaha” naziv je koncerta legendarnog hrvatskog kantautora i doajena šansone Ibrice Jusića, koji će povodom 60. obljetnice svog umjetničkog djelovanja  održati u petak, 28. lipnja 2024. u 21.30 sati u Art-kvartu Benčić u okviru Riječkih ljetnih noći.

Proslavljeni dubrovački trubadur koji je ponoćnim serenatama i gitarskim recitalima svoju bogatu karijeru započeo na skalinima u rodnom gradu, a nastavio u Zagrebu i nastupima u najglasovitijim kabareima u Parizu, na Riječkim ljetnim noćima predstavit će presjek svog cjelokupnog umjetničkog rada. Od šansona s dubrovačkih skalina do sevdalinki u novom aranžmanu, od Shakespeareovih stihova preko popularne francuske šansone i talijanske kancone do ljubavnog sevdaha, uvijek rado slušane evergreene i antologijske skladbe od uspješnica “Ljubi san vašu ‘ćer”, “Pismo ćali”, “Nemoj poći sad ” i Dedićeve “Moderato cantabile” do tradicionalnih poput “Emine” ili “Što te nema“.

Glazbenik prepoznatljivog glazbenog izričaja, „čarobnjak pjevanog stiha sugestivne izvedbe prepune emocija“ koji se još sedamdesetih proslavio hitovima i festivalskim pobjedama,  dugi niz godina zauzima posebno mjesto na našem glazbenom nebu.  A “Od Shakespearea do sevdaha” jedinstveni je koncertni dragulj pod zvjezdanim nebom Riječkih ljetnih noći, nezaboravan užitak u šansoni i sevdahu.

Sljedeći događaj

28
lip
Zagreb
Vila Werner
Planet srijeda – Vila Werner