27
lis
Rijeka
Dvorana Mladosti

Rock Opera u Rijeci

Rijeka | Dvorana Mladosti

27. 10. 2023 | 20:00

Rock Opera u Rijeci

THE GREATEST SYMPHONIC ROCK SHOW – ROCK OPERA Lisinski 26.10.2023.

share

Rock Opera: The Greatest Symphonic Rock Show u riječkoj dvorani Mladosti, 27.10.2023. u 20h

Najveći rock’n’roll hitovi u izvedbi međunarodnog simfonijskog orkestra, big banda i zbora!

Nakon rasprodanih koncerata diljem regije, najveći glazbeni simfo-rock spektakl na ovim prostorima ‘Rock Opera’, organiziran u zajedničkoj suradnji međunarodnog simfonijskog orkestra, big banda i zbora, ove godine kreće i na turneju po Hrvatskoj. Zagreb (26. listopada), Rijeka (27. listopada) i Varaždin (28. listopada) gradovi su u kojima će publika imati prilike uživati u najvećim rock’n’roll hitovima, koji će zaživjeti u potpuno drugačijem ruhu simfonije.

Program koncerta sadrži čak 22 glazbena hita rock-grupa čija su imena uvrštena u enciklopedije svjetske i domaće glazbene scene 20. stoljeća. Koncertom se odražava duh autora i slavne rock epohe u kojoj su mnoga poznata imena ušla u Rock’n’roll kuću slavnih, kao i vremena kada su nastali nenadmašni hitovi i “himnični” refreni koji su se prenosili ‘s koljena na koljeno’ od 70-ih godina pa sve do danas.

Sama činjenica da čak 50 izvođača na pozornici izvodi glazbu bandova poput Led Zeppelin, Queen, Deep Purple, The Doors, AC/DC, Pink Floyd, Toto, The Rolling Stones, The Beatles, Tine Turner, Princea i drugih svjetskih imena stvara dojam da se radi o najvećem glazbenom rock spektaklu na našim prostorima.

Neobičan spoj klasičnog rocka, jazza i opere doveo je do toga da ‘Rock Opera’ već nekoliko godina spaja ne samo glazbene žanrove već i različitu publiku.

Dirigent i autor glazbenih aranžmana Fedor Vrtačnik, međunarodni simfonijski orkestar, big band, solisti i rock-band tijekom 120 minuta obećavaju povratak u vremena kada se odrastalo uz “dobri stari rock”.

Sljedeći događaj

27
lis
Zagreb
Tvornica kulture
30zona u Tvornici