17
sij
Zagreb
Muzička akademija Sveučilišta u Zagrebu

Rođendan umjetnosti na Muzičkoj akademiji u Zagrebu

Zagreb | Muzička akademija Sveučilišta u Zagrebu

17. 01. 2024 | 17:00

Rođendan umjetnosti na Muzičkoj akademiji u Zagrebu

Rođendan umjetnosti na Muzičkoj akademiji u Zagrebu

share

Rođendan umjetnosti u svim prostorima Muzičke akademije

Projekt umjetničkog područja Sveučilišta u Zagrebu
Pružit ćemo uvid u postupke: stvaranja dramskih predstava, uvježbavanja glazbenih izvedbi, izrade likovnih radova, primjene umjetničkih rješenja u video igrama, znanstvenog rada u umjetnosti, rada u studiju za snimanje ili na koncertu, u muzeju, u galeriji; diseminacije umjetničkih rezultata putem radijskih i televizijskih postaja, izložbi ili predstava…
Programske odrednice zagrebačkog obilježavanja međunarodnog ROĐENDANA UMJETNOSTI su načini transfera umjetničke kreativnosti pri kojima sudionici svoje rođendanske darove razmjenjuju s drugim umjetnicima i publikom u slobodnom protoku sadržaja, neopterećeni uobičajenim oblicima predstavljanja – slično načinu koji je priželjkivao tvorac ideje, francuski umjetnik Robert Filliou (1926-1987).
Filliou je 17. siječnja 1963. proglasio milijuntim rođendanom umjetnosti. Na isti datum 2024. godine, umjetnici diljem svijeta po šezdeset i prvi put uzastopno obilježit će uspostavljanje VJEČNE MREŽE – svjetske zajednice umjetnika povezanih kreativnim dijalogom. I ove godine bit će izravno uključenje u Europsku radiodifuzijsku uniju (EBU) putem Dramskoga i glazbenoga programa Hrvatskog radija i videostreaminga.
U skladu s mogućnostima prihvata većeg broja osoba, vrata Muzičke akademije bit će otvorena 17. siječnja 2024. uz slobodan ulaz svim zainteresiranima za sudjelovanje u događanjima koja će se održavati u cijeloj zgradi na Trgu Republike Hrvatske 12 u razdoblju od 18 do 23 sata.

Klinknuti za pregled programa i rasporeda.*

*Napomena: program je podložan promjenama.

Sljedeći događaj