21
srp
Zagreb
Hrvatski prirodoslovni muzej

Scena AMADEO: Hrvatski gitarski kvartet

Zagreb | Hrvatski prirodoslovni muzej

21. 07. 2024 | 21:00

Scena AMADEO: Hrvatski gitarski kvartet

Hrvatski gitarski kvartet

share

Koncertni program obuhvaća gotovo sve glazbene epohe pazeći pritom da izvedbe i praizvedbe skladbi hrvatskih skladatelja budu neizostavan dio.


Nastupaju: Zoran Dukić, Petrit Çeku, Maroje Brčić, Tvrtko Sarić

Program: Grieg, Miletić, Sorkočević, Juranić, Prokofjev, Piazzolla


Prvi zajednički koncert Zoran Dukić, Petrit Çeku, Maroje Brčić i Tvrtko Sarić održali su 2016. godine. Nakon toga su se na više koncertnih turneja predstavili publici u Hrvatskoj, Sloveniji, Češkoj i Mađarskoj te na koncertima sa Zagrebačkim solistima i Varaždinskim komornim orkestrom.

Za koncert na Dubrovačkim ljetnim igrama 2017. godine nagrađeni su nagradom Orlando. Od 2020. godine Kvartet nastupa pod imenom Hrvatski gitarski kvartet. Iste godine izdali su, zajedno s još četvero kolega gitarista (Morana Pešutić, Pedro Riberio Rodrigues, Tomislav Vukšić i Krešimir Bedek), album „Guitarrismo“ (Croatia records). Album je nominiran za nagradu Porin u dvije kategorije. Novu ploču „Bagatelle za kućnu upotrebu”, posvećenu odabranim skladbama hrvatskih skladatelja, Kvartet je izdao 2022. godine. I taj album je nominiran za nagradu Porin. Njihov koncertni program obuhvaća gotovo sve glazbene epohe pazeći pritom da izvedbe i praizvedbe skladbi hrvatskih skladatelja budu njegov neizostavan dio.

Sljedeći događaj