22
srp
Zagreb
Hrvatski prirodoslovni muzej

Scena AMADEO: Zagreb Septet

Zagreb | Hrvatski prirodoslovni muzej

22. 07. 2024 | 21:00

Scena AMADEO: Zagreb Septet

Zagreb Septet

share

Osim izvrsnosti i poštovanja prema djelima koja interpretiraju, ansambl je posvećen osobnom umjetničkom izričaju proizašlom iz pažljivog proučavanja velikih partitura komorne glazbe za gudače.

Program: Mozart, Čajkovski


Zagreb Septet je ansambl sastavljen od velikih zaljubljenika u komornu glazbu koja je sastavni dio njihovih profesionalnih života od samih početaka. Ansambl surađuje već dugo u raznim kombinacijama, pristupajući s jednakom znatiželjom partiturama klasične i suvremene glazbe, pomno istražujući nijanse i detalje skladateljevih zamisli skrivenih u dubinama partitura. Ansambl nastoji doprijeti do svojih slušatelja ne samo kroz izvedbu, već i kroz vlastito razumijevanje i interpretaciju glazbe u svoj njezinoj raskoši i složenosti. Osim izvrsnosti i poštovanja prema djelima koje interpretiraju, ansambl je posvećen osobnom umjetničkom izričaju proizašlom iz pažljivog proučavanja velikih partitura komorne glazbe za gudače.

Nastupaju: Vlatka Peljhan, violina; Zvonimir Krpan violina; Natalia Anikeeva, viola; Tin Reba, viola; Sara Novoselić, violončelo; Tonko Marković, violončelo; Marko Rukavina, kontrabas

Sljedeći događaj