08 - 09
srp
Šibenik
Martinska

Ši gitarijada #2

Šibenik | Martinska

08 - 09.07.2022

Ši gitarijada #2

si-gitarijada

share

Kao i prije dvije godine pri prvom izdanju ŠI gitarijade na lokaciji Martinske, i u ovoj prigodi publika se nostalgično  vraća u dane kad je gitarijada bila među najvažnijim glazbenim događanjima tijekom godine u Šibeniku. Događaj se iščekivao čitave godine, a na njemu su lokalni bendovi predstavljali svoja sviračka umijeća, neki svirajući obrade, dok su drugi pokušavali zadobiti pažnju svirajući djela svojih autorskih kreativnosti.

U današnja vremena uznapredovalih tehnologija, niti bendovi, niti gitarijade, ne uživaju veliku popularnost kao nekad, što je bila motivacija da u ovoj posebnoj prilici predstavimo lokalnu bendovsku scenu, u kombinaciji imena koja su duže vrijeme aktivna na sceni, kao i nekoliko novijih. ŠI gitarijada uklapa se u koncept projekta Martinska, koji za cilj ujedno ima predstavljanje i njegovanje kulturne scene grada Šibenika.

Ovom prilikom očekuje nas obnovljena verzija ŠI gitarijade, i to na nekoliko načina: za razliku od prvog izdanja 2020. godine kada se dogodila jedna večer s bendovima, druga ŠI gitarijada trajati će dva dana: prvog dana, u petak, 8. srpnja sa bendovima, a drugog dana, u subotu, 9. srpnja, sa live actovima i DJ-ima koji će pokriti različite elektroničke stilove.

Kako je ispalo da ŠI gitarijada otvara ovoljetnu sezonu Martinske, nakon iznenadnog otkazivanja do sada najavljivanog Regius festivala, odlučeno je da istu prati besplatni ulaz za sve posjetitelje, na poklon gradu i njegovim stanovnicima.

Informacije o izvođačima bit će objavljeni uskoro na službenim stranicama festivala na Facebooku.
Ulaz je besplatan.

Sljedeći događaj